Регіональні реформи вбивають людей

18 січня 2013, 12:02
Власник сторінки
Політик. Депутат Броварської районної Ради. Голова депутатської групи "Антикорупційний контроль громади" .Член політичної
0
2583

Я, Кищук Олег Євгенович, як громадянин, як депутат Броварської районної ради, звертаюся до керівництва держави, до гаранта Конституції

з проханням негайно вжити заходів щодо виправлення ситуації з Екстренною Медичною Допомогою та тим самим врятувати життя сотень людей, які можуть загинути у результаті таких безглуздих реформ. Потрібно спочатку збудувати та забезпечити нову структуру лікарями, машинами та обладнанням, а потім руйнувати діючу, хоча і недосконалу, швидку допомогу. Чому саме я пишу цей лист? Бо мені здається, що коли створювалась ця реформа думали не як  покращити, а як зруйнувати, вбити та поховати!

Цим гаслом, вочевидь, керувалися, коли створювали нову реформу щодо забезпечення жителів сільської місцевості Київської області та України в цілому послугами Екстренної та Невідкладної Медичної ДОПОМОГИ. Ці дві речі відтепер розділені і Екстренна медична допомога – це те, що раніше назвалося «викликати Швидку», а Невідкладна - покладена зараз на сімейних лікарів та амбулаторії, яких у сільській місцевості недостатньо.  І перші  результати роботи цієї «нової» та «інноваційної» реформи  вже є.

Які, спитаєте ви? Страшна смерть людини, яка жила собі у смт. КАЛИТА, що у Броварському районі Київської області. Мати померла практично у своєї доньки на руках, так і не дочекавшись не тільки гідної медичної допомоги, а і екстренної швидкої допомоги, взагалі. Не дивлячись на той факт, що ця допомога гарантована кожному громадянину України Конституцією.

Діло було так. Громадянка України, жителька смт. КАЛИТА - Величко Олександра Максимівна, жінка пенсійного віку, усе життя старанно та віддано працювала, сплачувала податки та сподівалася на гідну пенсію та медичне обслуговування, яке, нібито, передбачалося законодавством. І ось, 6 січня, ввечері їй стало зле, пенсіонерка мала великий тиск та кричала від болю у області живота. Звісно, донька відразу зателефонувала у новостворену після реформи 1 січня 2013 року структуру за номером 103 та повідомила. Потім  очікувала на швидку. Минуло півтори години, проте  авто все не було. Не чекаючи, вони, ще три рази зателефонували у 103. Диспетчер ,Северін Людмила Олексіївна відповіла, що хоча виклик і прийнятий, швидка, скоріше за все, не приїде, бо нема машин та палива. Донька та мати не могли повірити в це, бо до цієї реформи у КАЛИТІ завжди була своя ШВИДКА ДОПОМОГА, котру після реформи назвали ЕКСТРЕННОЮ та передали на область в оперативне керування. Та ось докерувалися!  Сім’я, знайшовши вночі, якусь «попутку», самотужки винесла матір та доставила до районної лікарні. Це було вже восьма година ранку. А о 9.30 Олександра Максимівна померла, не отримавши вчасної Медичної Допомоги. І винен тут не тільки диспетчер, який вчасно не бив у дзвони, винне тут керівництво держави, яке зруйнувало одну працюючу структуру, та не збудувало іншої на заміну. Донька померлої до сих пір у шоці, очікує на покарання винних, які скоріше за все, покарані не будуть та побоюється, що така історія може повторитися і з будь-яким жителем.

Цей страшний випадок - це тільки початок проблем, котрі нас очікують, якщо вчасно не зробити висновки та у найближчий тиждень не повернути швидку допомогу туди, де вони повинні бути.  І це може, на жаль, торкнутися кожного, бо здоров’я , як ми знаємо, це річ тонка. І, на жаль, з кожним може таке трапитися.

Жителі КАЛИТИ вже зібрали понад 1500 підписів, і це тільки початок. Враховуючи серйозність проблеми,  можуть піднятися жителі всього Броварського району та України в цілому. 

Відео http://kriminal.ictv.ua/ua/index/view-media/id/27998/current/6/total/3564

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Олег Кищук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.