Політична скорбота, «краватковий протест»

21 січня 2013, 09:04
Власник сторінки
Народний депутат України (УДАР), Секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони
0
302

або Україна чекає на 451 – го депутата!

Сьогодні направив Президенту України, Генеральному прокуророві, Міністру внутрішніх справ України, голові СБУ депутатський запит, у якому закликав порушити проти правоохоронців і тих, хто віддавав злочинні накази, кримінальну справу за побиття народних депутатів фракції "Батьківщина" та послідуючого затримання літака, на якому знаходилися Олександра Кужель, Людмила Денисова,Тетяна Слюз, що прямували на прямий ефір ТВІ, аби донести народу України факти знущення над Юлією Тимошенко.

18 січня правоохоронці, застосовуючи силу, грубо виштовхали народних депутатів із кімнати для побачень у харківській лікарні "Укрзалізниці". Жінки-депутати отримали тілесні ушкодження і моральні травми. «Лакеї режиму у погонах», зокрема, з ДПтСУ прикрилися абсурдним рішенням інших «лакеїв режиму у мантіях», які винесли абсурдне рішення суду та називали побиття депутатів - законним. За якийсь час, тим самим депутатам співробітники СБУ перешкодили вчасно потрапити на передачу телекомпанії ТВІ: незаконно затримали виліт літака з депутатами на його борту, знову прикриваючись якимись «слідчими діями». Такі дії підпадають під ознаки ст.146 КК України: погроза або насильство щодо державного або громадського діяча. Погроза вбивства, заподіяння шкоди здоров’ю, знищення або пошкодження майна, а також викрадення або позбавлення волі щодо народного депутата України карається позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

Саме у день скоєння цих правопорушень, я, очікуючи на своїх скривджених колег по опозиції, прийняв рішення оголосити у країні «політичну скорботу» та в знак протесту «зняти краватку, і одягти її тільки після усунення від влади Януковича. Все це відбулося у прямому ефірі телеканалу ТВі.

Ми дійшли «до ручки», депутатів б’ють, вибори фальшують буквально на очах міжнародної спільноти та українського народу, президент формує уряд за принципом «балансування між олігархами». Дерибан, корупція, торгівля місцями у парламенті, тушки і так далі. Доки це буде відбуватися?

Я маю відповідь. Україна чекає на 451-депутата – український народ, який має своє законне місце на площі під парламентом, під стінами уряду, під вікнами АП. Це його робочі місця. Я не бачу іншого шляху, як консолідація громадянського суспільства навколо опозиційних сил у парламенті і побудова цілої «корпорації вуличного протесту». Мій «краватковий протест»  - перший крок. Як лідер Руху простих людей, як народний депутат і член партії УДАР, секретар Комітету ВРУ з питань нацбезпеки і оборони, я йду «у поле до простих людей», аби згуртувати їх над цінностями, які поділяє мій лідер Віталій Кличко, а також його колеги-лідери інших політичних сил. 451-ий депутат прийде у парламент, Україна – переможе.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.