Єдина Укаїна. Акт Злуки

23 січня 2013, 15:04
Власник сторінки
0
307
Єдина Укаїна. Акт Злуки

Вчора, 22 січня, у Києві відзначали День соборності України. Що ж це за свято? Як це все відбувалось? Яке значення воно має для Укаїни?

Україна – це одна з найсильніших, найдавніших та найкрасивіших держав. Українці по-справжньому люблять свою державу, захоплюються нею, поважають свою історію, звичаї, традиції. Нас знають у всьому світу. Українська гостинність відома всім, українська кухня найсмачніша, українські дівчата найгарніші, українські чоловіки найхоробріші, українські землі наймальовничіші.

На жаль, українська історія дуже трагічна. Наші землі постійно терпіли напади загарбників, вони були поділені на дві частини: лівобережна і правобережна Україна, ЗУНР і УНР. Проте ми завжди свято вірили в те, що колись все ж настане час, коли Україна об’єднається і буде однією, незалежною, сильною, гарною і демократично державою. І, хоча, нам ще працювати і працювати над досягненням повної незалежності, демократії і визнанням у світі, все ж перші кроки до мрії все зроблені.

22 січня 1918 року Центральна Рада своїм Четвертим Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу. А 22 січня 1919 р. відбулося об'єднання УНР і  ЗУНР. Основний зміст цього універсалу звучав так: «Віднині на всіх українських землях, розділених віками,Галичині, Буковині, Закарпатській Русі й Наддніпрянщині, буде єдина велика Україна. Мрії, задля впровадження яких найкращі сини України боролися і вмирали, стали дійсністю». Нарешті Україна об’єдналася, стала цілісною державою! Цей день називають День соборності України. Офіційно це свято відзначається в Україні з 1999 року.

У 1990 році 21 січня, в честь Дня соборності і в передчутті розпаду СРСР, патріотичні сили згуртувалися і утворили «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, як запорука існування єдиної, соборної України. Від 1 до 3 мільйонів людей, узявшись за руки, створили на дорогах і шосе безперервний ланцюг від Києва до Львова. Це стало символом патріотизму та любові до батьківщини та своїх співвітчизників.

День соборності України – це дуже важливий день в житті нашої держави. Це свято патріотизму, єдності та братерства. Це символ внутрішньої духовної сили українців. Ми – сильна нація! Наших воїнів поважали, наших козаків боялися, перед українською армією падали на коліна. Український дух живе і досі. Завдяки йому ми досягли свого і, незважаючи ні на що, об’єднались в єдину країну. І я щиро вірю в те, що цілком в наших силах вивести Україну з безодні, підняти її на світовий рівень. Адже ми володіємо величезним потенціалом, головне правильно ним скористатися!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Украина,День Соборности,акт злуки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.