Нові факти банкрутства "Аеросвіту"

26 січня 2013, 19:23
Власник сторінки
0
292

"Аеросвіт" почав звільняти своїх працівників так і не виплативши їм зарплати. Керівництво називає причиною арешт рахунків, але на них 0 грн. 0 коп. Літаки компанії вже переводять до перевізника "МАУ"

З 24 січня компанія “Аеросвіт” вже почала звільняти своїх працівників. За годину перебування в головному офісі “Аеросвіту”, п’ятеро людей вийшли з повідомленням про звільнення. Скільки ще людей потрапили під скорочення – компанія замовчує, і досі не виплачує зарплату працівникам.

Антон Одвієнко, колишній бортпровідник “Аеросвіту”: “Керівництво заборгувало мені 2500 гривень, а коли їх виплатять – не сказали. І раніше, коли повідомляли, що “Аеросвіт” виплатив 19000 гривень своїм працівникам – я нічого не отримав. По 200 гривень віддали робітникам, і то до літери “Ж” (за прізвищем), тож мені нічого не дісталося”.

Генеральний директор “Аеросвіту” Юрій Ємельянов, на нараді в Прокуратурі київської області, причиною невиплати зарплат назвав арешт декількох рахунків. На що представник виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області відповів: “Так, за рішенням суду арештовані рахунки, але на них – 0 гривень, 0 копійок. Тому це ніяк не впливає на виплату заробітних плат”. 

“Нині працівники  “Аеросвіту” можуть надіятися на те, що проблема з невиплатою зарплат та скороченням вирішиться, коли процес банкрутства компанії  якнайшвидше визнають незаконним”, - зазначає Веніамін Тимошенко, голова профспілки бортпровідників.

Натомість процес банкрутства де-факто вже розпочали. Замість щоденних 50 рейсів на службовців чекає всього 10 – у лютому. “Аеросвіт” поступово зливається з “Міжнародними авіалініями України”. “ На сьогодні вже 2 літаки “Аеросвіту” літають під реєстраційними номерами “МАУ”, ще 4 – готуються до передачі”, - повідомляє Вадим Рачительний, голова профспілки організації забезпечення польотів “Аеросвіт”.

Подальше злиття “МАУ” та “Аеросвіту” може призвести до монополізації авіаринку мільярдером Ігорем Коломойським. Відтак,  диктувати оплату праці та ціни на квитки буде одна авіакомпанія в Україні.

 

 

Анна Сергеєва, Дар’я Счастлива

“Могилянська школа журналістики”

http://www.youtube.com/watch?v=fWoswsrVH80


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.