Хто буде контролювати роботу комунальних служб в Києві

01 лютого 2013, 08:49
Власник сторінки
0
191

Ніякого покращення, яке нам обіцяла влада, так і не відбулось. Досі головною проблемою цієї зими, залишається велика кількість неприбраних від снігу доріг та слизьких тротуарів міста, а найбільш п

Що ж заважає місцевій владі слідкувати за прибиранням снігу та льоду на вулицях столиці? Та чому столиця знову беззахисна перед погодними умовами? Навіть прийняття таких радикальних рішень, як звільнення керівників районних адміністрацій на ситуацію в місті особливо не вплинуло.

«Сфера комунальних послуг є досі однією з найбільш корумпованих. Та якщо, вірити працівникам ЖКГ, їм постійно не вистачає коштів, на прибирання вулиць міста. Тоді, куди ж і на що йдуть кошти, сплачені жителями столиці. Ще однією з проблем є слабка виконавча дисципліна. Адже ніхто не перевіряє, скільки було розсипано солі, скільки вивезли снігу. Якщо б це було кому перевіряти, то ніяких жахливих наслідків, таких як на сьогодні ми бачимо, не було б. А до тих пір, бажаючих судитися з комунальниками із кожним роком більшатиме, а вигравати справи стане легше». - заявив голова київської міської організації політичної партії «Фронту Змін» Андрій Мельничук.

Але, як виявилось, в столиці є проблеми не тільки із прибиранням снігу, а й сміттям.

Ще нещодавно у Київській міській державній адміністрації заявляли, що Київ є кращим в Україні містом, з точки зору того, як його прибирають і як працюють комунальні служби з прибирання міста, але ситуація ще далека від тієї, якою має бути у столиці. І правда, серед європейських міст найбільше сміття на одну людину припадає в українській столиці. Але, навіть сьогодні можна пересвідчитися, скільки сміття лежить навіть на центральних вулицях Києва.

В Києві зараз працює 6000 двірників , а це на 30% менше, ніж потрібно, щоб впоратися з прибиранням. Ще у листопаді в контролі за благоустроєм обіцяли створити спеціальну інспекцію, патрулі якої будуть ходити по місту і стягувати штрафи за викинуті повз урни папірець або недопалок. Але поки про долю такої інспекції в КМДА досі нічого не відомо. Тож киянам так і залишиться тільки сподіватись на те, що їхні кошти, які вони сплачують за комунальні послуги, підуть за призначенням.

«Київська міська організація ініціює разом із жителями столиці акції громадського контролю діяльності влади і комунальних служб. Уже направлено більше 10 інформаційних запитів для отримання інформації по роботі комунальних служб у зимовий період. Практика співпраці громадськості із політичними та громадськими організаціями є досить розповсюдженою у Європі та розвинених країнах – так як це яскравий приклад громадянського суспільства в якому виборці хочуть знати чим займається обрана ними влада, та сформовані виконавчі органи. Ми закликаємо всіх активних жителів столиці інформувати нас про всі відомі вам факти зловживання влади, не виконання або неналежне виконання своїх обов’язків та неякісне надання послуг населенню, для прийняття мір. Лише разом ми зможемо змусити владу працювати, а не шукати виправдання своїм невдалим «ініціативам», - додав Керівник Секретаріату КМО Партії «Фронт Змін» Руслан Синєгуб.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.