Міжнародна конференція з ґендерної політики

06 лютого 2013, 20:22
Власник сторінки
0
199
Міжнародна конференція з ґендерної політики

Київські діалоги


В рамках німецько-українського проекту “Київський діалог” відбудеться 5 - 6 березня 2013 року в Києві міжнародна конференція за участю депутата Європарламенту Ребекки Гармс,  депутата Верховної Ради та голови комітету з питань науки та освіти Лілії Гриневич, проф. д-ра Клаудії Брунс, університет ім. Гумбольдта, м. Берлін, Оксани Ярош, координатора Мережі громадського контролю за ґендерною рівністю на парламентських виборах 2012 та інших політкинь, експертів та представників громадянського суспільства.

 

5 6 березня 2013 року в Києві проходитиме дев’ята міжнародна конференція на тему: “Ґендерна політика: успіхи-невдачі-перспективи”. Конференції в рамках проекту “Київський діалог” проводяться з 2005 року і є ініціативою, яка виникла на основі співпраці  українського та німецького громадянського суспільства. Цьогорічна конференція присвячена спектру тем ґендерної рівності. Метою заходу є вироблення стратегій дій та рекомендацій щодо покращення європейської та української ґендерної політики за участі активістів громадянського суспільства, політиків та науковців з України та Німеччини. Конференція проходить цього року удев’яте у партнерстві та за підтримкою Міжнародного Фонду “Відродження”, Фонду ім. Конрада Аденауера, Фонду ім. Фрідріха Наумана та Фонду ім. Гайнріха Бьолля.

 

Проблематика теми конференції:

Функціонуюча та жива демократія вимагає від усіх громадян, як жінок так і чоловіків, активну та показову участь у ході політичних подій. І все ж жінки недостатньо представлені в політиці, особливо на рівні прийняття рішень. Частка жінок в національних парламентах країн-членів ОБСЄ становить 23,64 %. Після парламентських виборів у жовтні 2012 року частка жінок у Верховній Раді складає лише 9,4 %. Зміна виборчої системи, введення жіночих квот та посилення внутрішньопартійної демократії призвели в деяких європейських країнах до сильнішої репрезентації жінок на державних та політичних посадах. Чи працюють схожі стратегії в Україні? Яку роль відіграють культурні аспекти та ґендерні стереотипи, і яка їхня роль у включенні жінок в політичне життя? Які висновки можна зробити із парламентських виборів 2012 року? Одночасно розглядатимуться ґендерні аспекти в освіті та вихованні, не залишаться поза увагою й біополітика та антидискримінаційні стратегії.

 

"Київський діалог" є надпартійною, незалежною ініціативою, яка виникла на основі діалогу та співпраці німецько-українського громадянського суспільства. Своїм виникненням проект "Київський діалог" зобовۥязаний ідеї неподільної, відкритої, демократичної та вільної Європи. Метою проекту є сприяння мирному та демократичному співжиттю європейських народів, європейській інтеграції та/чи європейському єднанню шляхом поглиблення та укріплення діалогу між елітами обох суспільств, що формують думку громадськості.

Більш детальну інформацію про проект (українською та німецькою мовами) Ви отримаєте на сайті «Київського Діалогу».

http://www.kiev-dialogue.org/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.