Технічний прогрес заважає освіті??

07 лютого 2013, 20:02
Власник сторінки
Аспірант фізичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка
0
276
Технічний прогрес заважає освіті??

Такий висновок для мене співзвучний лише з наступними «Високі доходи населення знищують маршрутні таксі» або «Атомна енергія відбирає хліб у шахтарів».

Нещодавно наткнувся на статтю  про висновки засідання колегії  Монмолодьспорту, одним з яких був висновок про те, що технічний прогрес заважає об’єктивному оцінюванню знань.

Такий висновок для мене співзвучний лише з наступними «Високі доходи населення знищують маршрутні таксі» або «Атомна енергія відбирає хліб у шахтарів».

Більшість пересічних педагогів  навіть поділяє дане формулювання. Але давайте розберемося у причинах і наслідках і спробуємо їх не переплутати. Знання створюють базу для розвитку науки. Наука в свою чергу штовхає технології і власне ініціює технологічний прогрес. Тому, якщо цей же процес заважає в оцінюванні знань, то виникає питання, кому потрібна оцінка таких знань та й самі ці знання по суті?

 А в чому ж справа ? Справа в тому, що технологічний прогрес  зараз сильно пішов вперед, а от соціальний прогрес, особливо в Україні, наразі тільки-тільки зупинився на відмітці кінця 19 – початку 20 ст. Зі скреготом в зубах вводяться інновації у наше соціальне і побутове життя.

Зараз потрібні  не знання, а вміння їх застосувати, вміння вирішувати задачі в принципі, а не конкретним методом.

Педагоги і чиновники безсильні перед технологічним процесом, безсильні якщо будуть з ним боротися, тому його потрібно просто використовувати для отримання знань  і  для його оцінювання!

http://byki.kiev.ua

http://www.facebook.com/andrii.demchyshyn




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.