Філософія українського гніву!

17 лютого 2013, 12:06
Власник сторінки
0
258
Філософія українського гніву!

Важелі які впливають на формування людського гніву, безпосередньо пов'язані з зовнішнім та внутрішнім середовищем життя особистості.

Важелі які впливають на формування людського гніву, безпосередньо пов'язані з зовнішнім та внутрішнім середовищем життя особистості. Гнів - негативно забарвлений афект, спрямований проти відчуття несправедливості, і супроводжується бажанням усунути її. (з матеріалів Вікіпедіа) Виходячи з цього терміну, кожний індивідуум який відчуває гнів, має бажання усунути його, заради позбавлення від цього відчуття. Якщо узагальнити попередні думки, можно зробити висновок, що гнів є відчуттям, яке вселяє дискомфорт в наше повсякденне життя та його хочеться позбутися.

Розтлумачивши поняття гніву, треба більш детально зупинитися на понятті гніву українського народу, як феномену нової форми людського відчуття, так званого апатичного гніву. В даній формі відчуття, людина не намагається позбавитись від дискомфорту який спричиняє гнів, навпаки намагаючись зробити це відчуття нормальною формою повсякденного існування. Аналізуючи досвід держав з розвиненого формою громадянського суспільства, хотілося б зазначити, що владі важко впоратись навіть з 5 відсотками гнівно налаштованих громадян, що в більшості випадків трансформується в протистояння та акції громадської непокори, при цьому наша держава може вільно існувати з 70-80 відсотками гнівно налаштованого суспільства, повністю зупинившись в розвитку. 

Сьогодні українська влада взяла під контроль гнів суспільства, за допомогою сміху, як найкращого каталізатора гніву, створивши багато різноманітних гумористичних ток-шоу в яких висміюють політиків та владу. Країна потрапила в пастку, виходом з якої є об'єднання зусиль українського народу в подоланні суспільного гніву.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Украина,власть,народ,Гнев,политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.