Карманный Кодекс ненасытных кнопкодавов

24 лютого 2013, 08:34
Власник сторінки
пенсионер
0
211

Как еврейское казачество ВР Украину имеет

Каждый гражданин Украины рано или поздно сталкивается с необходимостью как-то отстоять свои права.Естественно каждый наивный гражданин думает, что его защитит родная полиция.

Как нормальные люди мы обращаемся за защитой своих гражданских законных прав в МВД Украины, но получаем шиш с маслом типа "с гражданином проведена разъяснительная работа...." несмотря на то,что Законом предусмотрено иная мера наказания. 

А причина в том, что фиксация (составление протокола) о правонарушении кнопкодавами из ВР в "Кодексе про адміністративні правопорушення" разнесена по кормушкам и карманам.

Пример из жизни для тех кому надоели нарушения в общественном транспорте

З А К О Н   У К Р А Ї Н И   Про автомобільний транспорт гласит

Розділ V

                  ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПЕРЕВІЗНИКІВ   ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО                     АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ 

     Стаття 60. Відповідальність за порушення законодавства про    автомобільний транспорт

      За порушення законодавства  про  автомобільний  транспорт  до автомобільних              перевізників             застосовуються адміністративно-господарські  штрафи  за:  {  Абзац перший частини першої статті 60 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5502-VI ( 5502-17 ) від 20.11.2012 } 

     безпідставну відмову  від  пільгового  перевезення пасажира -штраф  у  розмірі  десяти  неоподатковуваних   мінімумів   доходів громадян;  

     надання послуг   з   перевезень  пасажирів  та  вантажів  без оформлення документів,  перелік яких визначений статтями 39 та  48 цього  Закону,  -  штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;    и т.д.

 Стаття 39. Документи, на підставі яких виконуються   пасажирські перевезення

Документи для регулярних пасажирських перевезень:  

     для автомобільного  перевізника  -   ліцензія,   договір   із органами  виконавчої влади та органами місцевого самоврядування чи їх  дозвіл,  паспорт маршруту, документ, що засвідчує використанняавтобуса   на  законних  підставах,  інші  документи,  передбачені законодавством України;  

     для водія автобуса - посвідчення водія відповідної категорії,реєстраційні  документи на транспортний засіб,  ліцензійна картка,квитково-касовий  лист,  схема  маршруту,  розклад  руху,  таблиця вартості   проїзду  (крім  міських  перевезень),  інші  документи,передбачені законодавством України; 

     для пасажира - квиток на проїзд в автобусі та на  перевезення багажу  (для  пільгового проїзду - посвідчення особи встановленого зразка). 

А теперь Кодекс

 Стаття 133 1.

 Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом 

1.Здійснення регулярних перевезень пасажирів на постійних маршрутах без укладення договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом або без паспорта маршруту -тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності від тридцяти до тридцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2.. 

3.Відхилення від визначеного маршруту руху автобуса або маршрутного таксомотора,незаїзд на автостанцію (автовокзал), якщо такий заїзд передбачений розкладом руху  автобуса або маршрутного таксомотора, -тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів від двох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

4. 

5.Відсутність візуальної або гучномовної інформації для пасажирів про відправлення,прибуття автобусів, вартість проїзду, правила надання послуг та пільги на пасажирському автотранспорті, відсутність візуальної інформації для пасажирів в автобусах і маршрутних таксомоторах, передбаченої Правилами надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької  діяльності від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

6. 

7.Безпідставна відмова від передбаченого законом пільгового перевезення громадян -тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів, громадян - суб'єктів підприємницької  діяльності від восьми до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

8.

9.

10.

11.

 Как видите штафы не маленькие,а главное наложение их не требует обращения в суд-выписываются на месте,но  родная полиция протокол составить и штрафовать не может-это должна делать Укртрансинспекция, представители которой сидят только по областям и проводят плановые проверки.

Задайте себе вопрос – имея возможность штрафовать без решения суда чем будет заниматься чиновник?

Правильно – проводить с гражданином «разъяснительную работу» и получать откаты в свой карман. А до Укртрансинспекции семь верст и все лесом-это ведь она выдает лицензии на перевозку, она и должна получать откаты.

Делайте выводы граждане!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.