Погані дороги - запорука економічного добробуту країни

24 лютого 2013, 22:04
Власник сторінки
Журналіст, головний редактор видання Голос Криворіжжя http://www.holoskr.com/
0
616

Чим гірший стан наших доріг - тим ближча Україна до економічного процвітання. Аналіз з елементами сарказму.

Ось ми завжди тільки жаліємося. Кричимо на кожному шляху, що жити стає нестерпно. Сумнозвісне покращення також згадуємо, але слона поруч не помічаємо. А насправді покращення вже кілька років поруч з нами, і Влада робить усе можливе, щоб розвивати цей напрямок. Думаєте, про що це я? Про дороги. Чим їхній стан гірший  - тим ближча Україна до економічного процвітання. Звучить недолуго, але давайте розкладемо все по полицях. Тільки попереджаю, що людям без почуття гумору не варто далі читати, так як стаття сатирична. Але в кожному жарті є і доля правди.

Отже, провівши невеликий аналіз, можна виділити п'ять основних напрямків економіки та суспільства, котрі дуже постраждають від приведення наших доріг у порядок. І це досить важливі галузі, котрі складаються у далеко не останню бюджетоформуючу одиницю, знищення котрої приведе країну до дефолту. Нижче викладено основні аналітичні матеріали цього твердження.

Створення робочих місць. Погані дороги потребують регулярного обслуговування. А хто їх обслуговує? Правильно, люди. І ці люди працюють, отримують гроші, на них годують свої сім"ї. Гроші витрачають на товари та послуги, частина з них надходить державі у вигляді податків. Ось так і зростає внутрішня казна України. Тут логіка проста: хороші дороги ⇨ менше працівників ⇨ більше безробіття⇨ менше грошей надходить до держбюджету ⇨ тотальна криза і високий рівень смертності. Тому скажімо владі «дякую!» за розбиті шляхи, бажаємо натхнення в цій непростій справі!

Розвиток великого бізнесу. Для латання автошляхів, окрім людей, потрібні ще сировина й устаткування. Компанії-підрядники отримують величезні замовлення на виготовлення бітуму, щебеню, асфальту тощо. І обіг коштів у цих компаніях йде на мільярди. Не важко підрахувати, скільки отримає держава прибутку у вигляді ПДВ. Взагалі, ПДВ — це найзначніший за обсягом з усіх податків, котрі нараховуються в Державний бюджет (39,7% від загальних доходів держбюджету за 2008 рік, 35,7% у 2007 році). Це найбільше за обсягом джерело доходів держави, і якби не наша влада та їх дороги, скільки б грошей не дійшло у бюджет? Тоді криза торкнулася б дійсно кожного. Ще раз скажімо дружно владі дякую!

Розвиток малого бізнесу. Поганим дорогам дуже раді підприємці малого бізнесу, особливо ті, котрі працюють у сфері ремонту автівок, торгівлі автодеталями, продажу палива і тому подібне. Тільки уявіть, що б робили працівники шиномонтажу? Сиділи, і у стелю плювали, байдики били б. Скільки тоді їх могло збанкрутувати? Можливо були б самогубства, бо не всі зможуть адекватно пережити крах свого бізнесу та боргові ями... Те саме стосується і тих, хто займається продажом автодеталей. А заправки? Чим більше ям на дорогах, тим більша витрата палива. І якщо продовжити логічний ланцюжок, то отримаємо: збільшення витрат автомобілістів ⇨ збільшення прибутку заправок ⇨ збільшення виплати ПДВ ⇨ збільшення економічної стабільності. Комусь стане жаль водіїв, але у них насправді все дуже добре — якщо є гроші на дорогі автівки, то і на бензин знайдуть. Вони ж знали, на що йдуть, купуючи авто.

Зменшення витрат з держбюджету. Для прокладання абсолютно нових доріг потребується дуже велика кількість грошей. Така кількість, що витративши їх, влада залишила б з носом пенсіонерів, інвалідів, дітей, молодих матерів. Усі помирали б від голоду у злиднях, зате їздили б на рівних дорогах. Чи може Партія, яка чує кожного Громадянина України і піклується про всіх, таке допустити? Ні в якому разі! На латання доріг йде грошей значно менше, ніж на їх нове будування, тому для людей більше залишається. І хто б що не казав, так і має виглядати турбота Провідної Партії про свій народ!

Підвищення безпеки. Якби ми йшли б шляхом "загнівающєго запада", то по нашим вулицям автівки просто б літали, збивали невинних бабусь, дітей... А Партія завжди дбає про нашу безпеку! Насправді тільки ями на дорогах змушують автомобілістів гальмувати, рухатись повільно. Навіть величезні штрафи на них так не діяли б. Наша безпека - це найголовніше разом з економічним добробутом для нашої Партії. Хто тепер наважиться сказати, що Вони про нас не думають?

Як ми бачимо, ями, котрі знаходяться на дорогах за підтримки влади, є дуже важливою бюджетоутворуючою одиницею. А попередники хотіли знищити цю галузь. І не важко зрозуміти, що повне знищення автошляхів виведе нашу країну у двадцятку найбагатших, як це і обіцяв наш президент. Головне, щоб це зрозумів і народ. І на виборах проголосував правильно, заради нашого майбутнього, заради наших наших дітей!

P.S. Тепер, думаю, Вам зрозуміла уся суть цієї картинки:Вся суть в одному зображенні

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: дороги,сарказм,гумор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.