АвтоКрАЗ

28 лютого 2013, 22:42
Власник сторінки
Заступник начальника цеху з технічної частини ПрАТ"АвтоКрАЗ"
0
448
АвтоКрАЗ

Занепад підприємства

В минулому промисловий гігант , продукція якого вірою і правдою служила багатьом народам світу,в даний час рограбований олігархами , позбавлений державної підтримки  і фактично доведений до банкруцтва . Історію заводу можно розділити на декілька частин.За часів СРСР підприємство процвітало на підприємстві працювало близько 20 000 працівників ,які с честю та гідністю виконували покладену на них роботу . Продукція мала попит по усьому СРСР і далеко за його межами.

Після розпаду СРСР завод був доведений до банкруцтва , завод простоював , працівників почали масово звільняти, а тим які залишились місяцями не виплачували заробітну платню місяцями . Завод мав бази відпочинку ,стадіон, профілакторій , палац культури і тд.,які були побудовані за профспілкові кошти. Які зараз мають інших господарів і не належать працівникам заводу.В 90-ті завод розпродавався за копійки любий заводчанин або мешканець Кременчука міг купити автокару або верстат за приблизно 100 гривень,доведені до бідності,люди для забезпечення себе хоча б якимись засобами існування починають красти все що можна з заводу. Завод переходить в приватну власність,за копійки.

Але був період (2002-2008 ) коли підприємство почало відроджуватись,знову мало замовлення . Відродженням послугувало ,як не сумно війна США в Іраку.

Модернізація так і не проводилась. Був досить кумедний випадок коли мікропроцесорну систему ,замінювали релейно контактною.

Всесвітня криза знову почала руйнувати підприємство.

Знову не виплачується заробітна платня,позбавленні всі нормальні умови праці,немає опалення,скорочуються штат,робочий місяць складається з 6 днів.

Верстати ріжуть і переправляють на заготовки. Держава більше 5 років не виплачує гроші за придбані машини для МНС,не повертає ПДВ,не контролює умови праці. Колишній директор викупив собі певні цехи ,роз’єднавши цим завод на частини. Понабиравши багато кредитів був звільнений.

Ось  2013 році і маємо завдяки таких керівникам 13 машин(2012 рік – 69)(В роки СРСР більше 100 машин за день!!!!!!!)Російські партнери погрожують порушити справу про банкрутство заводу , за невиконання умовам контракту.

В нашій країні це далеко не єдине підприємство яке має таку деградацію. Мені дуже цікаво і сумно, скільки КрАЗ зможе ще пропрацювати ,коли вже наші керівники доведуть країну до руїни!І чому вони хочуть народу таке покращення.!?І що робити нам простим людям…..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.