Стан рідної мови в одному з вузів України

03 березня 2013, 11:15
Власник сторінки
Заступник начальника цеху з технічної частини ПрАТ"АвтоКрАЗ"
0
406
Стан рідної мови в одному з вузів України

викладання предметів в одному з вузів полтавщини.

Будучи громадянином незалежної і правової  держави Україна. В конституції якої десятою статтею чітко зазначено, що  державною мовою в Україні є українська мова. Я не відчуваю, що дана стаття  виконується хоч би на 40 відсотків, за спілкування в суспільстві на телебаченні і тд.,я взагалі мовчу,хочу акцентувати увагу на стані рідної мови в навчальних закладах.

В дитячому садку, школі, навчання відбувалося виключно рідною мовою,російської не було взагалі. Закінчивши школу поступивши до училища я почав зіткатися з тим що деякі навчальні предмети викладаються російською мовою,яку я розумію на рівні спілкування, ну наприклад ще спец предмети якось можна зрозуміти, а такі предмети як алгебра чи геометрія важко, рівень знань впав в двічі.

Але на це ще можна заплющити очі, оскільки за 5 років навчання російськомовних предметів було не так багато. Поступивши до університету, який має навіть статус національного з усіх предметів я маю поки що  лише три, які викладаються державною мовою. 95% підручників російською, десь 70 % з них ще радянського друку.

 Але всі курсові, лабораторні роботи, розрахунково - графічні ми повинні робити державною,тому що їм так нібито потрібно для обліку. Викладають лекції здебільшого професори й доценти, які вже мають й стаж викладання й наукові звання, але не можуть дотримуватись закону, викладати учням тією мовою якою їх вчили ще з дитинства. Цікаво якщо ж ви такі діячі науки, Ви не можете вивчити українську??чи просто не хочете??

Ось і маю, вчив українську, для того щоб потім вчитися російською, писати безграмотно нею, а ту мову яку вчив просто забувати й все……..

Ось така система освіти. І ситуація в країні де українці не є господарями на своїй землі, прикро….. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.