Ректор Вінницького медуніверситету Мороз В.М. замовив службове підроблення

01 травня 2013, 18:51
Власник сторінки
0
739
Ректор Вінницького медуніверситету Мороз В.М. замовив службове підроблення

Після відмови у співавторстві ректору Вінницького медуніверситету Морозу В.М. та заступнику Міністра МОЗ України, молодого науковця - кандидата фармацевтичних наук звільнили з роботи за... прогули


Ректор Вінницького медуніверситету Мороз В.М., Герой України, академік АМН України, депутат Вінницької обласної ради зі своїми підлеглими та заступником Міністра охорони здоровя України Копитовим С.М. вимагали співавторство в навчальних посібниках з фармацевтичної хімії, які одноосібно підготувала кандидат фармацевтичних наук, викладач фармацевтичної хімії. Амбіції посадовців виявилися вищими за законодавство України. Щоб домогтися співавторства вони вдалися до принижувань та образ автора, зведення наклепів, пліток, обмовлянь, шантажу та погроз. Їм не вдалося задумане, тому ректор Мороз В.М. за допомогою ректора Харківського фармуніверситету організував службове підроблення з кінцевим результатом - звільнення з роботи молодого науковця за... прогули.

У Вінницькому медуніверситеті зав.кафедрою фармхімії, кандидат хімічних наук, доцент Ющенко Т.І. упродовж 8 років організовувала незаконну торгівлю методичними вказівками з різних навчальних дисциплін, з яких 15 - з фармхімії, які підготувала кандидат фармацевтичних наук, викладач фармацевтичної хімії.

Ющенко Т.І. не фахівець в галузі фармхімії та медицини, її кандидатська дисертація “Вплив властивостей матриці на концентрацію алмазного порошку у композиційних покриттях” зі спеціальності “Фізична хімія” (технічний університет). Вона ніколи не викладала фармхімію, не написала жодного підручника чи навчального посібника та не підготувала жодного кандидата наук.

Ректор Мороз В.М., Міністерство охорони здоровя, Міністерство освіти і науки України не припиняли торгівлю методвказівками на кафедрі державного ВУЗу, хоча студенти повинні були отримувати їх безоплатно. А вінницькі правоохоронці покривали цей бізнес.

Коли зявилися нові одноосібні праці кандидата фармнаук - два навчальних посібника з фармхімії на 737 сторінках друкованого тексту, керівники медуніверситету разом з заступником Міністра охорони здоровя України Копитовим С.М. розпочали вимагати співавторство для себе, асистентів без наукових ступенів, лаборантів кафедри фармхімії Вінницького медуніверситета та фахівців Харківського фармуніверситету, щоб заручитися їх підтримкою.

На той час навчальні посібники вже мали 8 позитивних рецензій відомих вчених, професорів та доцентів вищих навчальних закладів України, а перший посібник вже мав гриф МОЗ України та акт впровадження у навчальний процес Івано-Франківського медуніверситету (http://www.uapf.com.ua/blog.php?u=1117&b=11).

Відмова у співавторстві стала загрозою налагодженому посадовцями бізнесу з торгівлі працями кандидата фармнаук, але вони прагнули його зберегти.

Тому ректор Мороз В.М. негайно почав розправлятися з молодим науковцем - одноосібним автором навчальних посібників з фармхімії, кандидатом фармнаук.

Її одразу незаконно відсторонили від ведення занять виключно зі студентами ІІІ курсу заочної форми навчання, для яких були підготовлені вказані посібники. Для цього зав. кафедрою Ющенко Т.І. сфабрикувала протокол засідання кафедри фармхімії, яке згодом опротестувала прокуратура Вінницької області як незаконне.

Мороз В.М. створив комісію у складі декана фармацевтичного факультету, доцента Бобрука В.П., завідуючої навчальним відділом, професора Фоміної Л.В. та замісника декана медичного факультету № 2, доцента Школьнікова В.С., яка підробила свій висновок (третій член комісії - Школьніков В.С. цей висновок не підписав). А до МОН України ректор повідомив: “...спроб або намагань увійти у колективне співавторство з авторкою даних посібників не було та немає ні у завідуючої кафедрою, ні у членів колективу, ніхто не відсторонював її від ведення практичних занять, в університеті створено абсолютно нормальні умови праці для науково-педагогічного колективу”.

Проректори Вінницького медуніверситету Петрушенко В.В. та Гумінський Ю.Й. разом з зав.кафедрою Ющенко Т.І. знехтували законодавством України і зобов’язали двох асистентів без наукових ступенів та одного старшого викладача кафедри фармхімії надати 3 негативних рецензії на навчальні посібники автора, проти 8 позитивних рецензій відомих вчених України, грифу МОЗ України та акту впровадження в навчальний процес Івано-Франківського медуніверситету.

Ректор Мороз В.М. незаконно звернувся листом до ректора Харківського фармуніверситету Черниха В.П. з проханням провести фахівцями цього закладу “незалежну експертизу” посібників кандидата фармнаук, замість того, щоб, відповідно до наказу МОН України № 588 від 27.06.2008 року, звернутися з листом-клопотанням до МОН України.

Оскільки ректор Мороз В.М. не мав навчальних посібників, він не надав їх ректору Харківського фармуніверситету Черниху В.П. Але останній не розгубився і зобовязав своїх підлеглих (зав.кафедрою фармхімії, професора Георгіянц В.А., професора Безуглого П.О., доцентів Гарну Н.В. та Бевз Н.Ю.) прорецензувати “порожнє місце”, замість навчальних посібників і сфабрикувати дві негативні рецензії в загальному вигляді.

Цікаво, що у 2009 р. професор Безуглий П.О. (тоді він очолював кафедру фармхімії Харківського фармуніверситету) надав позитивну рецензію на навчальний посібник автора. А через два роки вже наступна завідуюча кафедрою фармхімії - Георгіянц В.А. надала негативну рецензію на рукопис цього ж посібника, оригіналу якого у неї не було, оскільки автор нікому не надавала оригінал свого посібника.

Керівництво Вінницького медуніверситету (проректор Гумінський Ю.Й., декан фармфакультету Бобрук В.П. та завідуюча навчальним відділом Фоміна Л.В.) разом з зав.кафедрою фармхімії Ющенко Т.І., асистентами та лаборантами кафедри фармхімії одностайно проголосували проти 8 позитивних рецензій відомих вчених України, наданих на навчальні посібники кандидата фармнаук. Так посадовці та їх підлеглі демонстративно висловили свою неповагу, зверхність та зухвалість до вчених України.

Повідомлення про неправомірні дії посадовців Вінницького, Харківського ВУЗів та заступника Міністра МОЗУ Копитова С.М. у вищі інстанції та правоохоронні органи закінчилися підробкою службових записок та актів для звільнення викладача з роботи за... прогули.

Службові записки від 7, 14, 15, 27 лютого та акти до них зав. кафедрою Ющенко Т.І. підробила заднім числом в один день і в цей же день - 28 лютого 2012 року зареєструвала їх в журналі обліку вхідних документів. А ректор взяв відпустку на два дні, щоб ніхто не здогадався про замовлене ним звільнення з роботи молодого науковця.

Мороз В.М. також “не знав” про факти торгівлі методвказвками, тому подовжив карєру зав.кафедрою Ющенко Т.І. на займаній посаді на наступні 7 років, що обєктивно не відповідає її досвіду, знанням та моральним якостям.

На позовній заяві кандидата фармнаук до Вінницького суду “Про визнання рецензій незаконними, скасування протоколів” у суді підробили реквізити та потрощили диски з аудіофонограмою судових засідань. Суддя Іщук Т.П. винесла неправосудне рішення, яке суперечить діючим нормативним актам України.

На початку 2013 року відкрили чотири кримінальних провадження за фактом неправомірних дій посадовців Вінницького медуніверситету та Харківського фармуніверситету. Злочин кваліфікували як службове підроблення та зловживання владою або службовим становищем. Згідно Кримінального кодексу України максимальне покарання за нього - до вісьми років позбавлення волі з забороною обіймати певні посади. А згідно статті 54 Закону України “Про освіту” педагогічною діяльністю можуть займатися особи з високими моральними якостями.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.