Спасибі тобі, Пєтю, за будинок!

29 травня 2013, 06:25
Власник сторінки
0
252
Спасибі тобі, Пєтю, за будинок!

У середу, 29 травня 2013 року, о 10:30 з Арсенальної площі (біля ст. м Арсенальна) розпочнеться акція Руху Гая Фокса «Спасибі тобі, Пєтю, за будинок!»

Ця радикальна акція цілком вписується у філософію Руху Гая Фокса, відомого своїми знаковими масками та протестами проти дій влади. Від метро «Арсенальна» у Києві протестанти попрямують до скандального, незаконно зведеного будинку на вул. Грушевського, 9-а. Саме з цієї споруди, яка перевищила за висотою Лавру, розпочалася забудова київських пагорбів, що нівечать мальовничі панорами міста. Крім того, будинку загрожує зсув, існує небезпека, що він таки впаде.

Активісти Руху пройдуть з метро «Арсенальна» до вулиці Грушевського маршем, – з прапорами, у масках і чорних плащах. Вони планують повісити на цей будинок меморіальну табличку вдячності політику Петру Порошенку, який захистив забудовників від киян, журналістів і навіть кримінальної справи. В такий спосіб Рух Гая Фокса засуджує дії «Пєті» і його бажання стати мером Києва. Мета Руху – нагадати про роль Порошенко у відстоюванні цього ганебного будинку по вул. Грушевського, 9-а. 

Історія проблеми

Дніпровські кручі Києва завжди були недоторканні. Навіть під час будівельного буму цукрозаводчиків ще століття тому. Саме тоді заселили Печерськ, була створена архітектура старого Києва, яку так люблять кияни і яку всіма силами намагаються захистити від сучасних будівельників. Спокуса  на дніпровських кручах звести будинки для багатіїв виникала не раз, але Київ витримав натиск. Керманичі міста розуміли, що дніпровські кручі не можуть належати багатіям, це – національне надбання.

Саме завдяки дніпровським кручам історичний міський ландшафт Києва було внесено до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Нині цей статус втрачено. Бо сучасний цукрозаводчик Петро Порошенко плював на традиції. Спочатку він зайняв місцевий дитячий садок, у приміщенні якого розмістилася прес-служба його партії «Солідарність». Ця територія перестала належати дітям і перейшла до «Пєті». Це було неабияк зручно, бо сам Порошенко мешкає у сусідньому будинку – на Грушевського, 7.

Потім на місці садочка розгорнулося будівництво «елітного хмарочосу». Це обурювало всіх. Віктор Ющенко під час президентської кампанії 2004 року пообіцяв знести будинок. Але не зніс. Бо заступився його любий друг, тодішній секретар РНБО Петро Порошенко. «Пєтя» не лише не намагався завадити будівництву. Навпаки, доклав зусиль, аби кримінальну справу було закрито, а дозвільні документи забудовників стали бездоганними. Будинок із запланованих 9 поверхів виріс до 22-х.

Саме цей будинок став яблуком розбрату між Порошенком і тодішнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко. Тоді члени її команди – Олександр Зінченко, Микола Томенко, Олександр Турчинов, спираючись на факти незаконної забудови, прямо звинуватили «Пєтю» у корупції. «Пєтін» будинок, як кличуть його кияни, став однією з вагомих підстав для звільнення і Порошенка, і Тимошенко з їхніх посад. Українці це пам’ятають.

«Пєтін будинок» є символом колосальної зневаги киян і українців взагалі. В цьому будинку – квартири одіозних можновладців – Леоніда Кучми, Павла Лазаренка, Євгена Щербаня, губернаторів та верхівки СБУ. Апетитне місце із незрівняними краєвидами – ласий шматочок для української «еліти».

Ми не забудемо, не пробачимо!

Рух Гая Фокса – це кияни, яким набридло лицемірство політиків. Щоразу, коли ми бачимо, що нас тримають за тупих овець, ми виходимо на акцію і викриваємо брехню. Ми – не бидло, тож не маємо робити вигляду, що все в порядку. Сволота при владі має знати, що вона завжди під прицілом. Поки що – під прицілом уваги. Нехай почувається некомфортно. Тільки троллінг. Тільки хардкор.

Гай Фокс – історична особа, яка у 1605 році була учасником Порохової змови проти англійського і шотландського короля Якова I. Маска з його обличчям відома за фільмом «V– означає вендета». Це – символ боротьби проти корупції та політичного ладу.

Для акредитації та за додатковою інформацією звертайтеся за телефоном: (068) 789-89-07, Антон 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.