Петру Порошенку оголосили «вендетту»

29 травня 2013, 14:11
Власник сторінки
0
214
Петру Порошенку оголосили «вендетту»

У Києві відбулася протестна акція «Руху Гая Фокса», мета якої – нагадати киянам про роль Петра Порошенка у будівництві багатоповерхівки по вул. Грушевського, 9-а

29 травня близько 10:30 від станції метро «Арсенальна» вирушила група з 30 молодих людей у масках та чорних плащах. Вони привертали увагу перехожих, які фотографували їх та запитували про мету акції. Виявилося, що таємничі люди у плащах – учасники «Руху Гая Фокса», які проводять акцію під назвою «Спасибі тобі, Петю, за будинок».

На запитання, чому вони проводять свій захід із закритими обличчями, учасники відповіли, що за нинішньої влади будь-які борці за громадські права не можуть почуватися у безпеці. Отже, й активісти Руху змушені проводити подібні акції анонімно.

Поспілкувавшись із перехожими та журналістами, активісти Руху попрямували до скандально відомого будинку по вулиці Грушевського, 9-а, який кілька років тому був незаконно зведений на Печерських пагорбах. Саме з цієї споруди, яка перевищила за висотою Києво-Печерську Лавру, розпочалася забудова Печерських пагорбів. Наразі будинок стає небезпечним для його мешканців та оточуючих: він поступово сповзає вниз і може впасти будь-якої миті.

«Цей будинок одразу назвали «навроченим». Бо він поступово сповзає вниз, і, швидше за все, скоро сповзе остаточно, поховавши під собою мажорних «скоробагатьків», – каже одна з учасниць акції, Катерина.

Учасники Руху підійшли до скандального будинку, аби закріпити на ньому табличку вдячності від імені його мешканців із надписом: «Дякуємо Петру Порошенку за зведення цього будинку. Без вашої ініціативи і заступництва його б не було».

На запитання журналістів, чому вони вважають винуватцем забудови саме Порошенка, один із активістів відповів, що цьому є численні підтвердження. Зокрема, свідчення колишнього мера Олександра Омельченка, нині покійного екс-держсекретаря Олександра Зінченка та інших, які підтверджували, що зведення скандального будинку стало можливим після заступництва тодішнього секретаря РНБО Петра Порошенка. На підтвердження цієї версії свідчить той факт, що Порошенко отримав у власність у цьому будинку два поверхи – начебто саме такою була ціна за сприяння у врегулюванні скандалу і закриття кримінальних справ, відкритих у відношенні забудовників. Правда, згодом Порошенко свою нерухомість у цьому будинку продав.

Щойно учасники Руху підійшли до будинку, щоб встановити табличку, їм намагалися перешкодити охоронці. Але до радикальних дій не вдавалися через присутність великої кількості журналістів, у тому числі – операторів та фотографів.

Як стверджують учасники Руху Гая Фокса, їхня мета – нагадати киянам про роль Петра Порошенка у зведенні небезпечного будинку на Печерських пагорбах.

«Петро Порошенко зник з медіапростору, і про нього довго ніхто нічого не чув. Тепер він став позитивною людиною, і всі забули, що він накоїв. І немає кому нагадати – Юлія Тимошенко у в’язниці, Олександр Зінченко – вже не з нами. Але ми нагадаємо», – розповідає ще один учасник акції, Антон.

За словами активістів, вони вирішили оголосити Порошенку «вендетту» саме тепер, коли він заявив про свої амбіції балотуватися на посаду мера Києва.

«Це найстрашніше, що може бути: людина, яка «кришувала» незаконне будівництво, стане мером Києва. Можна тільки уявити, на що може перетворитися за його мерства столиця», – стверджують учасники акції.

 

Рух Гая Фокса – це кияни, яким набридло лицемірство політиків. Щоразу, коли ми бачимо, що нас тримають за тупих овець, ми виходимо на акцію і викриваємо брехню. Ми – не бидло, тож не маємо робити вигляду, що все в порядку. Сволота при владі має знати, що вона завжди під прицілом. Поки що – під прицілом уваги. Нехай почувається некомфортно. Тільки троллінг. Тільки хардкор.

Гай Фокс – історична особа, яка у 1605 році була учасником Порохової змови проти англійського і шотландського короля Якова I. Маска з його обличчям відома за фільмом «V– означає вендета». Це – символ боротьби проти корупції та політичного ладу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.