Відпочинок на Синевирському озері – клас!

31 травня 2013, 13:31
Власник сторінки
0
236
Відпочинок на Синевирському озері – клас!

Минулого року вдалося здійснити давню мрію – поїхати в Карпати. З родиною ми обрали для відпочинку Синевирське озеро – дивовижної краси природну водойму.

Минулого року вдалося здійснити давню мрію – поїхати в Карпати. З родиною ми обрали для відпочинку Синевирське озеро – дивовижної краси природну водойму. Воно – найбільше озеро природного походження в Українських Карпатах. Розкинулось між горами, серед смерекового лісу на висоті майже 1000 метрів над рівнем моря, поблизу села Синевирська Поляна у Міжгірському районі Закарпаття. У цьому селі ми поселилися у садибі «Синевирське озеро», де нас гостинно зустріли і забезпечили комфортний відпочинок. До речі, можу поділитися контактним телефоном господарів садиби – 0978045841. (http://zak.rio.ua/mezhgorje/search/otdyh-khobbi/turizm/kotedzh-sinevirske-ozero-42105.html?from=edit ) Зателефонувавши, можна замовити садибу для відпочинку, а головне – комфортно і недорого, порівняно з іншими садибами цього села.

         Отже, Синевирське озеро. Воно мене вразило з першої зустрічі.

Серед епітетів, якими щедро обдаровують Синевирське озеро, провідним, мабуть, є «легендарне». І не випадково, бо про гірське водне плесо існує дуже багато легенд, більшість з яких – про трагічне кохання двох молодих людей Сині й Вира. В одній з них розповідається про те, як багатий пан заборонив своїй дочці Сині зустрічатися з бідним вівчарем Виром. Кохання дівчини було таким великим, що вона не могла послухатися батька, хоча знала, що він жорстока людина. Синь таємно зустрічалася з Виром і ті рідкісні моменти робили їх щасливими. Коли про це довідався пан, то наказав вбити Вира, бо не бачив іншого способу відвернути дочку від нього.

         Коли хлопець випасав овець, слуги пана спустили з гори великий камінь, який котився по схилу і вбив Вира.

         Жахлива вістка шокувала дівчину. Вона прийшла на те місце, де загинув коханий, сіла на камінь і гірко плакала. Сльози лилися з очей безперестанку. Невідомо скільки плакала Синь, але з її сліз утворилося ціле озеро, яке затопило усю долину. Лише камінь посередині плеса залишився незатопленим. Він й сьогодні маленьким острівцем стоїть на тому самому місті.

         Наперекір трагічним легендам, Синевирське озеро є привабливим куточком природи, де не один і не два хлопці освідчуються дівчатам в коханні. Багато з них стали щасливими.

          Науковці ж кажуть, що плесо утворилося внаслідок обвалу скель, які перекрили долину гірського потоку. Це трапилося приблизно 10-11 тис. років тому, а зараз ми маємо нагоду милуватися неповторною красою водойми з невеликим острівцем посередині

Окрім озера Синевир ми відвідали Дике озеро, водоспад Білий Звір, Центр бурих ведмедів, здійснили сходження на гору Озірну, покаталися верхи на конях, ходили по чорницю і гриби…

Протягом двох тижнів ми обійшли всі околиці Синевирської Поляни. Повертатися з відпустки аж ніяк не хотілося. Та робота чекала нас. Але цього року ми знову повернемось до Синевирського озера, щоб знову набратися нових вражень і по-справжньому відпочити. Бо Карпати – це клас!!!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.