Акцизи з пива - на лікарню дітям! Перші прояви пивного лобізму?

08 червня 2013, 11:08
Власник сторінки
Політолог
0
1114
Акцизи з пива - на лікарню дітям! Перші прояви пивного лобізму?

Благими намірами вимощена дорога в пекло! Лише таким чином можна пояснити появу в Київському метрополітені соціальної реклами "Акцизи з пива - на лікарню дітям!".

Цей рекламний клич від Охматдиту може бути двозначним. В першу чергу, він сприймається як заохочення - "купи пиво - збудуй лікарню дітям". Благі наміри поінформувати про можливе збільшення акцизу на пиво задля будівництва дитячої лікарні, було сповна використано на догоду виробникам пива.

Реклама задумана як "соціальна" швидше нагадує рекламу "комерційну". Причому, це реклама алкоголю та ще й на фоні хворих дітей, що особливо привертає увагу суспільства.

Ініціатори законопроектів заявляли, що мають на меті добудувати лікарню Охматдит і водночас побороти пивний алкоголізм. З піар кампанією стосовно лікарні в представників парламенту вдається все досить непогано, але чи можна таким чином побороти пивний алкоголізм і надприбутки підприємців.

Політичним підтекстом законопроектів, розуміється, що акцизи на пиво збільшаться, і ціна напою зросте, відповідно попит зменшиться. Натомість, прихована реклама пива, швидше за все компенсує всі втрати для підприємців і водночас, зважаючи на соціальне посилання, дозволить наростити продаж. Нагадаю, що реклама алкогольних напоїв в Україні є забороненою.

Особисто вважаю, що пропаганду пива в метрополітені потрібно негайно зняти, а для продовження позитивної роботи в напрямку боротьби з алкоголізмом та вирішення проблем медицини достатньо механізмів, які самі ж ініціатори законопроектів разом з громадськістю реалізують.

Гасла під Верховною радою України  "Депутати, не зволікайте! Хворі діти не можуть чекати!", "Низькі акцизи на пиво = геноцид!", "Дешеве пиво = спита молодь + діри в бюджеті" та інші принесли більшого рекламного ефекту, через засоби масової інформації, аніж неоднозначна реклама в метрополітені...

А зважаючи на те, що законопроекти №2875, 2876, 2880 були подані представниками всіх фракцій парламенту, то у Вас, шановні народні депутати, є всі шанси щоб домовитись в кулуарах і пересилити тиск пивних лобістів.

P.S. Робіть, будь ласка так, щоб Ваші благі наміри не посилювали основну проблему, з якою ви боретесь.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: акциз на пиво
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.