Зустріч наукового активу КНТЕУ з Пинзеником Віктором Михайловичем

13 червня 2013, 17:23
Власник сторінки
0
320
Зустріч наукового активу КНТЕУ з Пинзеником Віктором Михайловичем

Зустріч наукового активу КНТЕУ з українським політиком і економістом, доктором економічних наук, професором Пинзеником Віктором Михайловичем

13 червня за ініціативою Наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених КНТЕУ наш університет відвідала виняткова людина - Віктор Михайлович Пинзеник. Темою еліт-кафе була «Тіньова економіка в Україні: масштаби та перспективи подолання». Відомий фінансист, працював на посаді міністра економіки, двічі міністра фінансів, автор понад 400 статей та книг. На даний час - заступник Голови Наглядової Ради АТ "УкрСиббанк". Запрошені були усі бажаючі.

Віктор Михайлович наголошував, що єдиним ефективним критерієм адекватного управління державою є вільна ринкова ціна. Вона дозволить скоротити торгівельну надбавку та висвітлити економіку.

Сьогодні Україна має сфери, навіть прибутковіші, ніж в інших країнах. Майже в усіх галузях існують недооцінені активи, що знижують фінансові можливості країни. Кожен чиновник є потенційною загрозою корупції. Роздутий управлінський апарат є ключовою помилкою фінансової стратегії держави.

Корупція є основною проблемою і  виникає ще на етапі реєстрації підприємства і триває весь час при співпраці з певними чиновниками. Ліцензії не є бар'єром для розмежовування діяльності, а лише вдалий механізм отримування прибутку.

Для усунення корупції, на думку Віктора Михайловича, бажано було б:

1)    Обмежувати повноваження держави;

2)    Використати стратегію ринкової ціни як природний регулятор економіки;

3)    Врегулювати податки.

У деяких людей існує просто звичка не сплачувати податки. Це є прикладом девіації, яка може бути виправлена лише вихованням правильного економічно-етичного мислення.

Можна запропонувати:

1)Принцип «платять усі»;

2)Контроль витрат;

      3)Перевірка кожної трансакції у податковій.

Було зазначено роль моралі і етики в бізнес-діяльності: «Все починається з етики бізнесу, а потім тільки потрібно думати про економіку».

 Як висновок, можна сказати, що Віктор Михайлович показав один з альтернативних шляхів економічної реформації суспільства.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.