Лютневе рішення Вищого адмінсуду рішення ламає Конституцію

19 червня 2013, 14:25
Власник сторінки
народный депутат Украины
0
182

Лютневе рішення Вищого адмінсуду щодо мене та Павла Балоги було несподіваним, я нічого подібного не очікував.

Лютневе рішення Вищого адмінсуду щодо мене та Павла Балоги було несподіваним, я нічого подібного не очікував. Особливо, тому що для мене це було друге рішення Вищого адміністративного суду України.

Перше ухвалили після виборчої кампанії, після оголошення результатів Центральною виборчою комісією. Рішення ЦВК було оскаржене моїми опонентами, і Вищий адміністративний суд України в складі колегії з п’яти суддів прийняв рішення, в якому підтвердив: рішення ЦВК по виборчому округу № 11 є правильними і переможцем там став Олександр Домбровський.

Після того, в лютому раптом з’являється зовсім протилежне рішення. До речі, я хочу сказати, що не дали можливості нашим юристам ні прийти, ні підготуватися. Все це було спонтанно, суд навіть
не взяв і необхідні державні платежі, чого в історії суду, як кажуть спеціалісти, досі ніколи не було.

На мій погляд, рішення ВАСУ - це чисто політичне рішення. Воно не перебуває в юридичній площині, знаходиться за межами чинної Конституції, закону про вибори народних депутатів. Підстав, на які спирався Вищий адміністративний суд України, в українському законодавстві просто не існує.

Це рішення не юридичне. Воно, повторюсь, суперечить Конституції, воно ламає Конституцію і воно суперечить законові про вибори народних депутатів, де все чітко прописано.

Тому я можу зробити висновок, що воно є політичним, якщо воно не лежить в юридичній площині. Але разом з тим варіанти можуть бути різні, наприклад, позиція народного депутата Домбровського щодо голосування з принципових позицій у Верховній Раді: про відставку уряду, про призначення прем’єр-міністра, про затвердження уряду і ще якісь речі. Можуть бути інші якісь мотивації...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Домбровский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.