Одна зустріч – два чартери

24 червня 2013, 22:37
Власник сторінки
0
233

Народ бачить те, що йому належиться бачити, а ми, політики, будемо робити те, що захочемо. А для простих людей залишимо гасла про безхмарне майбутнє та рівність.

Розповідаючи про рівність та соціальну справедливість, наші політики доволі часто оминають питання власного безтурботного життя. Те, що т.зв. «політична еліта» абсолютно відірвана від проблем простих громадян, говорити уже й не потрібно. На «політичному Олімпі»  свої розуміння достатку й соціального комфорту.

Яскравим прикладом цьому є марнотратність двох відомих політичних «супертяжів» - П.Порошенка та В.Кличка. Якраз напередодні православної Трійці обидва політики вирішили вкотре продемонструвати свою «любов» до простого українця. Чемпіон світу з боксу вирішив відвідати Вінницю для участі у церемонії закриття турніру власного імені «Золота рукавичка», ну а «шоколадний король» Порошенко, для якого Вінниця є свого роду «орлиним гніздом», відвідає місто у власних бізнесових справах, водночас використавши можливість зустрітись з Кличком тет-а-тет.

Усе було б нічого, якби не одна маленька особливість – для організації такої зустрічі і «переміщення» власних персон у просторі і Кличко і Порошенко зажадали два особистих чартерних рейси з Києва до Вінниці, куди на авто можна доїхати за 3 години тихим ходом.

Варіанти два – або зустріч така важлива, або люди втратили орієнтацію у сучасному соціальному вимірі. Два чартери з Києва – це близько 200 тисяч гривень. Водночас, як стало відомо у середовищі «ударівців», після Вінницького рандеву з Порошенком Кличко вирушить тим же чартером до Харкова на свято з нагоди народження двійні у депутата А.Путілова. А це ще 100 тисяч за комфорт.

А тепер поглянемо на ці витрати з іншого боку. Ви скажете – так то ж їхні гроші, один – чемпіон світу, інший – бізнесмен. Згода, однак… Відомо, що на свою політичну кампанію Кличко неодноразово залучав кошти як спонсорів-бізнесменів, так і громадських структур. Не варто забувати гроші з-за кордону, які люб’язно надавались партії «УДАР» на політичну діяльність. А знаючи особливості характеру Кличка, відомого своєю скупістю, можна із впевненістю сказати – на чартери ідуть гроші партії, а не власні дойчмарки.

Аналогічно і з «Петром-шоколадною фабрикою». Відомий і розкручений «5-м каналом» «чесних новин» Фонд П.Порошенка постійно в ефірі звітує про ті чи інші благодійні поступки – то книжки кудись завезуть, то телевізори, то комп’ютери. З одного боку – допоміг, з іншого боку «пил в очі» для опосередкованого глядача. Адже у згаданий Фонд гроші вкладає не тільки Петя, до його наповнення дотичні ще багато осіб, які чомусь вірять у Порошенківську чесність. І знову ж таки, згадуючи персонажа «Казкової Русі», не тратитиме Порошенко особистих коштів на чартери, якщо можна взяти із Фонду.

Висновок один – пишемо «А», говоримо «Б», показуємо «В», а на ділі – повне «Ге». Так і у наших псевдо-політиків – народ бачить те, що йому належиться бачити, а ми будемо робити те, що захочемо. А для простих людей залишимо гасла про безхмарне майбутнє та рівність. От тільки чи зрозуміють таку марнотратність партійні спонсори, прості члени партії та потенційні виборці?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.