Чорна PR-війна непризначених київських виборів

07 липня 2013, 21:24
Власник сторінки
Тележурналіст
0
582
Чорна PR-війна непризначених київських виборів

Хижак Порошенко, Катеринчук-Буратіно та технічний Ляшко

Уже кілька днів біля виходів із метро і на так званому «інформаційному табло» у парадному мого будинку роздивляюся плакати, на яких Микола Катеринчук і Олег Ляшко тиснуть один одному руки. З написаних «месседжів» розумію, що вони шукають гроші і що ці політики - «технічні кандидати».  

Кілька питань. А що, у Києві почалися вибори? Якщо не зраджує пам'ять, то ні. Хоча кількість реклами Миколи Катеринчука демонструє протилежне.  Активність політика нагадує «мрію» Королевської потрапити у парламент-2012. Якщо відштовхнутися від такого критерію, то можна вважати, що вибори в Києві почалися

Власне, щодо змісту листівки. Повна плутанина. У людини, яка поспішає на метро, очі починають розбігатися між двома слоганами «Если дадут денег?» та «Почем нынче технические кандидаты на пост мэра Киева».

Що до першого слогану «Если дадут денег?» Хто дасть? Що буде? Де конкретика?

Щодо другого слогану.  Людям ніколи вчитуватися у довге речення щодо вартості цих кандидатів. Тим більше, це питання так і не розкривають автори листівки - де подивитися вартість «технічних»? Я б теж хотіла знати. Загалом, якийсь гоголь-моголь

Для людей, які поспішають на метро, краще читалося б одне-єдине слово «технічні». Або ж проста фраза «технічні кандидати».  І все стало б зрозуміло

Листівка за стилістикою нагадує сіті-лайт із зображенням Петра Порошенка та Олександра Попова. А слоган «Если дадут денег» перегукується із назвою розрекламованої на тих самих сіті-лайтах статті з «Комсомольской Правды» «Если завтра выборы».

Напевно, штаб Миколи Катеринчука не вигадав нічого кращого, ніж заклеїти рекламу білими стрічками «Хижак проти Чужого». Геніально та креативно) Якщо це ідея Сергія Гайдая, який креативить для Миколи Катеринчука, то «хижак» ще й має йому доплатити:)

Якщо логічно - хто ходить на вибори у Києві? Люди, яким за 40. Ті, кого прийнято називати «бабушками Черновецкого». А чи дивилися вони фільм «Хижак» з Арнольдом Шварценеггером або його продовження «Хижак проти Чужого»? Думаю, навряд. Навпаки, слово «хижак» у них асоціюється із левом, тигром, вовком чи якоюсь іншою хижою твариною. І цей «хижак» воює проти «чужого» Попова. А от з тим, що фактичний керівник Києва «чужий» - киян не потрібно переконувати. 

Але навіть цей великий сіті-лайт про «хижака» Порошенка та «чужого» Попова як основних опонентів на вибрах - важко розгледіти з автомобіля чи автобуса. Виконана у подібній стилістиці листівка з «технічними» Катеринчуком та Ляшком взагалі «нечитабельна».

Очевидно, варто очікувати гнівної заяви Олега Ляшка про провокацію та пояснення від Сергія Гайдая, що Катеринчук не «технічний кандидат». Нещодавно політтехнолог переконував, що Катеринчук не Буратіно і розкритикував відповідні листівки (до речі, чомусь і вони висіли біля мого парадного, хоча громадським місцем свій будинок назвати не можу:)). Як на мене, Катеринчук симпатичний ззовні і на Буратіно не схожий,  але після «пояснень» Гайдая засумнівалася. Тобто виправданнями політтехнолог допоміг мені сформувати думку, що «такі да, Буратіно».

Тільки чому ж мовчить Олександр Попов? Хоча, можливо, листівка про « технічних» Катеринчука та Ляшка і є відповіддю на порівняння його та усіх донецьких із пацюками?  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.