ЧИМ РАНІШЕ РОСІЯНИ ЗРОЗУМІЮТЬ, ЩО ВОНИ - НЕ "РУССКІЕ", ТИМ КРАЩЕ ДЛЯ НИХ САМИХ!.

22 липня 2013, 19:39
Власник сторінки
0
541

Чим раніше росіяни зрозуміють, що вони не "русскіє", а "россійскіє", тим швидше вилікуються від комплексів неповноцінності

 

 

Пам’ятаєте фільм «Іван Васильович змінює професію», в якому російський цар Іван Грозний питає: «Ви чиїх будете?» У відповідь на белькотіння «нацмена» він стає більш наполегливим: «Чий холоп, я питаю?..»

Отже, на рівні психоаналізу напрошується не втішливий для московитів висновок: русскіє – це не національність, а приналежність до підкорених верств населення у русів – політичної еліти Середньовічної України-Руси.

Чому спитаєте, руси не мають жодного відношення до Росії? – Зверніть увагу на топографічні назви сучасної Росії, де практично немає географічних назв з коренем рус,  лише - Руський Акташ (Татарстан), Руський Камешкир (Пензенщина), Русько-Висоцьке (Ленінградщина) та Руський (Приморський край).

Натомість в Україні існує 26 населених пунктів, що в своїй назві мають корінь рус. Серед них виокремлюють: 2 - Русиліва, 2 – Русіва, 2 – Руських.

         А далі (по одному) цілий шерег сіл з епітетом руський:  Руська Гута, Руська Долина, Руська Мокра, Руський Мочар, Руське поле, Руські Тишки і т.ін.  Є й Руснів, Русовичі, Русивель, Русин і Русин Яр.

         Така кількість населених пунктів, що мають у своїй назві корінь рус, зовсім не є випадковістю. Якщо ми звернемося до „Правди роської” (до речі, не руської, а роської – по тексту!) Великого київського князя Ярослава Мудрого, то дізнаємося, що жителі Київської держави називалися русинами.

         Більше того, ця середньовічна історична пам’ятка нам повідає, що поняття русин і слов’янин – характеризують представників зовсім різних народів. Отже, за версією українця Ярослава Мудрого, середньовічні русини – це сучасні українці, а слов’яни – сучасні росіяни.

         Для того, щоб переконатися в цьому, процитуємо „Правду роську” князя Ярослава (за Академічним списком): „ Оубьет моуж моужа, то мьстить братоу брата, или сынови отца, любо отцю сына, или братоучадоу, любо сетриноу сынови; аще не боуде кто мьстя, то 40 гривень за голову; аще боудеть роусинъ, любо гридинъ, любо коупчина, любо ябетникъ, любо мечникъ, аще (в) изгои боудеть, любо словенинъ, то 40 гривенъ положити за нъ”.

         Російський академік Микола Тихомиров у своїй книзі „Пособие для изучения Русской правды” (Москва, 1953 р.) писав: „Русин – житель Киевской Руси, так как новгородцы называли Русью именно Киевскую и прилежащие к ней земли… Словенин – означал новгородца”.                                                                 

         Отже, підбиваючи підсумки, порівняємо: 4 географічних назви з коренем рус - в сучасній Росії і 26 аналогічних назв - в сучасній Україні. Звідси і висновок – руси до росіян не мають жодного відношення. І чим раніше росіяни зрозуміють, що вони – не русскіє, а російскіє, тим краще для них самих. Бо жаба (національні комплекси неповноцінності) задушить їх остаточно.

         Що ж стосується етнічного походження українців, варто було б процитувати відомого російського історика Зінаїду Рагозіну, яка в 1903 році писала: „Із зовнішністю та одягом цих предків малоросів (скіфів – В.Б.) ми знайомі головним чином за надзвичайно красивими і художньо оформленими речами, знайденим в царській могилі поблизу Керчі (древньої Пантикапеї)...”.

         Додамо до цього свідчення  римського історика Помпея Трога (І ст. до н.е.): „Скіфське плем’я завжди вважалося найдавнішим, хоча між Скіфами і Єгиптянами довго тривала суперечка про давність походження...”

         Процитуємо цього поважного римлянина і нагадаємо, що розквіт єгипетської цивілізації відноситься до ІІІ тис. до н.е. Отже, виходить, стародавні українці-скіфи є старшими від стародавніх єгиптян, а Крим ще з часів Боспорського царства був канонічною територією Античної України - Еллади.

         І якщо додамо, що в усіх словниках латинської мови пишуть, що римляни називали своїх предків-троянців теукрами (Teucri) – на честь першого царя Трої Теукра, вимальовується, що український етнос має щонайменше 5 тисяч років історії…

 

 

 

        


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.