Троєщина під загрозою техногенної катастрофи

12 серпня 2013, 10:12
Власник сторінки
журналіст
0
196

нелегальна газова котельня "Скай молу" може зрунувати Московський міст

Історія із вибухом газопроводу у житловому будинку в Луганську нагадала мені про тему, яку я вже давно хотів висвітлити, але ніяк руки не доходили.

Історія буде цікавою, перш за все для киян, які живуть в районі Московського мосту.

Думає не має такого мешканця лівобережжя Києва, який би не відвідував або хоча б не чув про торгівельний мега цент «Скай Мол».

Дурної слави цей величезний магазин (відійдемо від красивих назв, вигаданих маркетологами) набув після падіння чи то у 2011, чи то на початку 2012 року стелі, коли на голови нічого не підозрюючих покупців, попадали конструкції, які б мали бути намертво прикрученими.

І так би й пішла вся ця ситуація у небуття, якби не деякі цікаві факти, які стали мені відомі від осіб, які безпосередньо проводили повторний прийом будівлі в експлуатацію.

Виявляється, що крім не дуже міцної стелі, «Скай Мол» може похвалитися ще й невідповідністю фактичної будівлі плану будівлі, введеної в експлуатацію. Якщо простіше, то у магазині є дуже потужна «нєучтьонная» газова котельня. Змонтували її там з однієї єдиної причини – через деякий час з тильного боку магазину буде збудований комплекс житлових будинків, які котельня і повинна забезпечити теплоносієм.

Однак, як мені розповіли охоронці одного разу вночі вже трапився інцендент, коли тиск у котельні підскочив до критичного значення, а інженера, який може її обслуговувати у магазині не передбачено.

І все б нічого, хай би люди собі заробляли, якби не два але:

1.           У разі вибуху котельні магазин перестане існувати разом з усіма своїми відвідувачами та персоналом.

2.           У разі вибуху котельні з великою долею вірогідності критичних пошкоджень зазнають опори Московького мосту. 

Мені просто хочеться запитати у всіх цих горе бізнесменів – оптимізаторів, ви що, дійсно не розумієте, що «НЕ ПРОСКОЧИТ»? Чи скільки ще людей має загинути аби ви не жали 3 копійки на елементарні заходи безпеки? Найміть, білять, того інженера, який розуміється на котельнях високого тиску, якщо не хочете повністю легалізуватися, принаймі проконсультуйтеся із фахівцями, які скажуть вам на чому економити можна, а на чому зась! Бо за вашими дурною головою та жадібністю стоять людські життя. Подумайте про те, що коли - небуть і на близьку ВАМ людину може впасти погано закріплена стеля, чи налякає (дай Боже щоб тільки) вибухнувщий газ чи ще щось….

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: катастрофы,аварии,котельня,газопровід,Троєщина,торгівля,супермаркети
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.