Про зброю

15 серпня 2013, 21:37
Власник сторінки
0
262
Про зброю

Про зброю

Днями в парламенті був зареєстрований урядовий законопроект про дозвіл вільного продажу травматичної зброї всім повнолітнім для самозахисту. Багато хто документ критикує. Можна почути, що у разі прийняття законопроекту в країні істотно зросте рівень злочинності.

У січні адміністрація президента Обами замовила дослідницькому центру CDC "вивчити причини збройного насильства і можливості їх запобігання". Це дослідження було завершено в червні і піднесло президенту зовсім не те, що він очікував. Наприклад, згідно з дослідженням, більшість смертей від вогнепальної зброї у 2000-2010 рр.. сталися з причин суїциду, а не насильства. У 2000-2010 рр.. кількість самогубств із застосуванням зброї значно перевищила кількість вбивств для всіх вікових груп, і щорічно воно становило 61% - більш ніж 335 600 чоловік. До того ж, дослідження показує, що застосування зброї з метою самозахисту є, поширеним явищем. Зброя використовується для самооборони щонайменше настільки ж часто, як і для нападу Кількість випадків застосування зброї варіюється від 500 000 до трьох мільйонів на рік, в порівнянні з 300 000 озброєних злочинів в 2008 р. Більше того, той висновок, на який сподівався президент - "чим більше законів, тим менше злочинів" - так і не був зроблений. Дослідження показало, що перевірка біографії, обмеження на вогнепальну зброю, підвищення штрафів за незаконне використання зброї призводять до змішаних результатами і є неефективними в зниженні злочинності. Також у дослідженні звертається увага на те, що більша частина злочинців отримали свою зброю від друзів, сім'ї, членів банд - тобто, без будь-якої участі програм контролю зброї. Також у доповіді вказується на те, що випадки масових розстрілів, як це було в місті Ньютаун, штат Коннектикут, скорочуються і становлять досить невелику частку від інших смертей із застосуванням вогнепальної зброї.

Згадав недавній випадок. Йду з дому вулицею, попереду йдуть двоє. Один спокійно, серед білого дня, дістає з пакета пістолет й показує другому. І це точно не пневмат. Любитель волочити з собою зброю в пакеті точно дозволу не має. Це знаю точно, тому що живе неподалік мене, заробляє на життя з шабашок, доволі похмурий персонаж.Тепер питання: чи завадить йому відсутність дозволу на зброю, вжершись в хлам, посварившись в сім'ї чи з сусідами дістати свою цяцьку і розстріляти того, хто йому чимось не вгодив?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: закон,зброя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.