САМОСТВОРЕНИЙ ГЕРОЙ КИЄВА. НАЇВНИЙ ЧИ ПІДСТУПНИЙ?

31 серпня 2013, 20:17
Власник сторінки
Голова комітету мешканців м-ну Березняки "За сквер на Серафимовича - проти забудови"
0
434

У Києві, де два місяці мешканці не даюсь зруйнувати сквер заради супермаркету, розпочата добре координована кампанія партійних функціонерів з возвеличення своєї участі.

У Києві, де два місяці мешканці Березняків не даюсь зруйнувати сквер заради нового супермаркету, розпочата добре координована кампанія партійних функціонерів з возвеличення своєї участі та відповідно з применшення ролі мешканців у відстоюванні власних інтересів. Сам факт такої нахабної кампанії є доволі парадоксальним по суті. Адже важко уявити, що партійні члени, які в минулому створили  прецедент з незаконним, на думку киян,  землевідводом,  нині переймаються захистом інтересів тих , з ким вони апріорі не звикли рахуватися. Тобто почали боротьбу самі проти себе,  проти своїх інтересів?

Странніков Андрій Миколайович, будучи депутатом Київради в 2002 році разом з тоді бізнесменом, а зараз депутатом ВР від УДАР (Іщенко В.О.), отримують в оренду на 25 років шмат землі на Березняках.

Попри той факт, що Странніков та Іщенко ніби виходять із складу засновників, компанія ТОВ «Тельбін ІВА» на момент початку будівництва належить сестрі Іщенка,  В.О. Евстратовій. Подейкують, що слово  «ИВА»  розшифровується російською як Ищенко Валерий Александрович.  В організаційного комітету є витяги з Державного реєстру, що підтверджують власність вищезазначених осіб, а також Договір на оренду земельної ділянки за підписом Іщенка В.О.

Виникає питання: Чи вважаються дії по відведенню землі самому собі діючим депутатом  кримінальними?  Також виникає питання і до Генеральної прокуратури: чи не час втрутитися?

Отже, маючи за власницю  сестру депутата від УДАР, компанія ТОВ «Тельбін ІВА»  два місяці потому починає будівництво супермаркета на Серафимовича 6-а з прокладки кабелю.  Роботи були розгорнуті швидко та масштабно. Звісно, що жителі прилеглих вулиць були занепокоєні, бо по їх клумбах, через дорогу були розриті траншеї, територія була засмічена, квітники зруйновані. Тоді природньою реакцією обурених мешканців було звернення до депутата Київради Страннікова, приймальна якого знаходиться у сусідньому дворі, в дитячому садку. Зі слів мешканців, той привітно всіх прийняв , вислухав та провістив, що будівництво невеличкого супермаркета відбудеться, перешкодити якому він не в змозі, і , що найліпшим варіантом буде отримати якусь компенсацію від забудовника. Поспіхом  склавши протокол зібрання «ініціативної групи» (так пан депутат назвав 7-х мешканців, що завітали до нього в той день), не забувши оформити цей документ попереднім днем, вищезазначений  депутат організував підписи учасників зборів,  ну, а далі, вирушив  у заплановану відпустку.  Копія протоколу «ініціативної» групи  у нас є, а також є заяви підписантів, що в той день були введені в оману.

Питання: Чому депутат Київради тоді не виступив на боці мешканців , а сприяв забудовнику?  Чому «реакція»  народного обранця закінчилася відпусткою та відсутністю на момент початку знищення скверу? Припустимо, що  протоколи робив забудовник в депутатській приймальні, тоді чому пан Странніков нічого не вдіяв, аби переконатися, що  забудова не суперечить волі мешканців? Чому сприяв діям забудовника? Чи є пан депутат підступним спільником забудовника або є настільки наївний, що не розуміє навіщо людям дають підписувати папірці в його присутності?

Зрозуміло, що обурені мешканці самоорганізувались та почали процес боротьби за сквер самостійно: зупинили будівельну техніку своїми тілами, припинили зрізання дерев в той час, коли депутатське тіло було десь відсутнє. Власне, я сам з подивом дізнався від сусідів, що на Березняках відсутній депутат Київради на момент початку протестів. Реєстрація мирного зібрання, та всі перші зібрання відбулися без депутата Страннікова, взагалі без депутатів.

Наразі ж пан депутат Странніков та пан депутат Іщенко В.О.  намагаються використати протестний рух в своїх інтересах. Приклад : заява Іщенко ресурсу svidomo (http://www.svidomo.org/defend_article/18853), в якій депутат від УДАРУ  називає Страннікова і Чумака «ініціаторами мирних зборів громадян проти забудови» та «ініціаторами інформації кампанії проти забудови».  Також сам пан Странніков в статті Главкому «Удар проти безУДАРності» називае кілька фактів, що, на його думку, призвели до припинення будівництва, хоча всі дії по припиненню будівництва були зроблені насамперед мешканцями Березняків до повернення пана депутата з відпустки. Зокрема - знесення воріт забудовника  13 липня та повернення території скверу під контроль звичайних людей. Це  відбулось за кілька днів до термінового повернення Страннікова до Києва и цьому є свідками більше 500 участників того зібрання! Тобто мешканці Березняків та активісти з десятка громадських об’єднань зробили всю брудну роботу самостійно без участі депутата Київради, а нині самоствореного героя.

 

Голова організаційного комітету мешканців Березняків «За сквер на Серафимовича - проти забудови»

Наконечний Андрій

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.