Коли виконає рішення суду Арсеній Яценюк?

04 вересня 2013, 18:46
Власник сторінки
Политолог
0
284
Коли виконає рішення суду Арсеній Яценюк?

І повідомить на всю країну, що "ляпнув" не те

Третя сесія Верховної Ради 7 скликання розпочалася, але Арсеній Яценюк не поспішає спростовувати інформацію про причетність до  організації провокацій на мітингу 18 травня 2013 року секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Нагадаємо, своїм рішенням, від 8 серпня 2013 року, Печерський суд Києва зобов'язав пана Яценюка публічно повідомити про зміст цієї постанови на найближчій сесії Ради після набрання судовим рішенням чинності.

Оскільки, пан Яценюк відмовився від права на апеляцію, то рішення суду вже набуло законної сили. Отже, він мав би з трибуни парламенту повідомити про те, що його заява, яка пролунала 21 травня, є неправдою. До речі, після оголошення рішення суду А. Яценюк повідомив, що виконає його і порадив пану Клюєву дивитися телевізор, зокрема засідання парламенту.

Та як бачимо, він не поспішає виконувати свою обіцянку і рішення суду. Хоча, українським законодавством передбачено і кримінальну відповідальність за невиконання рішення суду.

З огляду на статус А. Яценюка, голови найбільшої опозиційної партії та фракції у парламенті, він би мав виконати рішення суду, показавши, тим самим, що є законослухняним громадянином. З іншого боку, це вдарить по іміджу політичного лідера. Як відомо, у політиці необхідно бути дуже обережним з висловлюваннями, адже, навіть однин вислів може зруйнувати кар’єру, не говорячи вже про звинуваченні, що пролунали з вуст А. Яценюка.

Дана ситуація підтверджує тезу, що опозиційні політики часто зловживають голослівними заявами і рідко коли готові довести їх правдивість. А тут ще треба й у парламенті вибачитися. Щоб не втратити остаточно свого політичного обличчя, А. Яценюк має виголосити рішення суду. Коли? Це, мабуть, знає тільки сам пан Яценюк. Однак, можна не сумніватися, що і у опозиційному таборі є ті, хто чекає на цей виступ. Внутрішня конкуренція у лавах опозиції триває і ця подія стане не просто виконанням рішення суду, але й піде у пасив лідера Батьківщини у боротьбі за опозиційну першість. І він це розуміє, а тому, мабуть, намагається її відтермінувати. Хоча, особливо тягти не можна. Адже виборці спостерігають за тим, чи поважають закони ті, хто їх приймає.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.