Американський популізатор агітуватиме за копірайт в Києві

12 вересня 2013, 10:33
Власник сторінки
0
257

Річард, як лев встає на захист американського уряду, і доводить, що насправді все гаразд! І взагалі, чи є справлі якісь легітимні причини бажати більшого?

Сьогодні в Києві агітуватиме за копірайт американський дослідник “широкосмугового мереження та Інтернет політики”. Не знаю, як ще краще перекласти “broadband networking and Internet policy”. Дослідник це не надто відомий, принаймні серед тих Річардів Беннетів, яких може знайти google він на першій сторінці не зявляється. Але, якщо погуглити глибше можна з’ясувати, що цей пан, якого особисто представлятиме посол США Пайатт, відзначився лише тим, що завжди сумлінно популизав… вибачте популяризував американську державну політику в Інтернет галузі.


Так, згідно останньої доповіді щодо розвитку Інтернету у США навіть в цій країні зберігається цифрова прірва між багатими та бідними, між білими та не білими і таке інше.

Але Річард, як лев встає на захист американського уряду, і доводить, що насправді все гаразд! І взагалі закінчує тим, що ставить питання про те - чи є справлі якісь легітимні причини (if there’s a legitimate reason) щоб вимагати більшого?


І справді, чи є в нас українців якість “легітимні причини” щоб вимагати доступності культури та знань? Впевнений, що з точки зору американського законодавства - жодних. Дикі люди на цій околиці світу на думку Беннета і так мають забагато. Треба їм просто пояснити, що кожному своє. Комусть - наука, освіта, якісне кіно, музика, книжки… а комусь “5 канал” та канал “Україна”.

Ми мабуть маємо це усвідоми і бути щасливі.


Вибачте, але я збираюся своє право дивитися достойне кіно та читати нові книжки. Але наші уряд і рада схоже вже вирішили позбавити нас цього права. Отже американській державно-корпоративній навалі, яку підтримують у нас і владла і опозиція, ми маємо протиставити широкий громадський рух Інтернет користувачів. Адже нас в Україні вже мільони! Однією з таких спроб є кампанія проти „анти-піратського закону”, розробленого Державною службою інтелектуальної власності. Сподіваюся, що ініціативу (
http://gaslo.info/?p=4044) таки підхоплять, а не просплять до того часу, як вже буде пізно.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.