Велосипед в парламенті - мрії про Європу в Україні.

17 вересня 2013, 16:05
Власник сторінки
Політолог
0
386
Велосипед в парламенті - мрії про Європу в Україні.

Європа і Україна - два слова, які стали найбільш вживаними серед українських політиків, засобів масової інформації та зрештою простих українців. Але де ж вона - Європа в щоденних діях парламентарів?

Парламентарі з великим захопленням і вогниками в очах дивляться в сторону Заходу. Бажання возз'єднання з Європою вводить їх в стан екстазу. В принципі, це нормальний і природній процес, але що таке для народних обранців Європа?

Європа - це не просто розвинена економіка, добре законодавство, конвенції, справедливі суди і настанови для інших країн.

Європа - це, водночас, стандарти створені для людей, зручності для її мешканців, чисті міста з налагодженою інфраструктурою, яка включає комфортний простір і для велосипедистів, і для пішоходів.

Працівники парламенту вирішили перевірити наскільки близька Європа для українських парламентарів. Ініціатива проста, як двері. Все що потрібно - приїхати в парламент на велосипеді.

Захід триватиме з 16 по 21 вересня під гаслом "Чистий транспорт - чесні парламентарі". Все просто, чекаємо не гасел, а простих дій. Це своєрідна маленька мрія про велику Європу.

В Європі зараз триває тиждень мобільності,а в Україні, що не день, то день автомобіліста.В Європі мер міста не соромиться їздити на велосипеді, парламентські велопарки нараховують не один десяток велосипедів, якими активно користуються, а депутати, зазвичай, навіть не пробують ходити з охороною і користуватись великою кількістю автомобілів "люкс" класу.

Саме тому ми запрошуємо всіх народних депутатів, їх помічників та простих працівників апарату долучитись до маленької мрії. Впродовж тижня громадська ініціатива з промовистою назвою "Візьми і Зроби" власним коштом облаштує велосипедну парковку та безкоштовний прокат велосипедів за підтримки veliki.ua, які активно допомагають мріям збуватись.

Залишилось зовсім трішки до здійснення мрії - кожному знайти альтернативу, викинути свої стереотипи чи можливо навіть перевернути своє світосприйняття і сісти на велосипед, допомогти іншим пересісти на велосипед. Нехай поки на тиждень, чи можливо на день. Але це крок до зручної транспортної мережі для людей, а не для автівок. І тоді Європа буде для нас ще на крок ближчою.


Альтернатива є, і прості працівники Верховної Ради пропонують і навіть організовують все для того, щоб ми також стали частинкою Великої Європи не на словах, а на ділі!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Европа,велосипед,депутат,парламент,Європа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.