Троє в човні, не рахуючи "Динамо"

20 вересня 2013, 20:43
Власник сторінки
0
431

"Динамо" знов програло у футбол...

"Динамо" знов програло у футбол, перефразовуючи відому пісню. Той що,- скажете ви,- а хто не програє? Найстрашніше те, що динамівці вже привчили своїх вболівальників не лише до неперемагань, а й до безбарвної гри. А Олег Володимирович, прийшовши до керма "Динамо" минулоріч, сказав футболістам золоті слова: "Ви можете програти, нічого страшного. Не прощу лише байдужості, відсутності самовіддачі!"

Отже, вчора cтартував груповий турнір Ліги Європи з футболу сезону 2013/14. Вперше в нетривалій історії турніру, до групової стадії пробилося одразу три українських клуби. Найменше сподівань вітчизняні вболівальники покладали на одеський "Чорноморець", якщо на нього взагалі можна було їх покладати. "Моряки" пробилися до єврокубків після багаторічної перерви і це вже для них величезний успіх. На шляху до групового раунду одесити, щоразу з величезними зусиллями, здолали молдовську "Дачію, сербську "Црвену Звезду" та албанський "Шкендербеу", не здобувши жодної перемоги на виїзді. Тож на вояж до Загреба великих сподівань не було. Місцеві динамівці щороку представляють Хорватію у єврокубках і особливих презентацій не потребують. Та беззірковий "Чорноморець", вкотре стиснувши зуби, здобув вольову перемогу 2:1! Згуртована дружина Романа Григорчука, втомившись дивувати Україну, схоже, вирішила взятися й за Європу! Далі буде?

"Дніпро" здобув нелегку, проте цілком прогнозовану (якщо це слово взагалі можна застосувати до дніпрян!) перемогу над румунським "Пандурієм". Єдиний гол на "Клуж-Арені" забив капітан січеславців Руслан Ротань, що вперше вийшов на поле після травми. Чесно кажучи, румуни нічим особливим не вразили і виконавська майстерність- не рівня українцям. Якби Матеус та Селезньов зіграли повідповідальніше в завершальній фазі атаки, то могли зробити принаймні по дублю. Втім, переможців не судять.

А ось київське "Динамо" на "Олімпійському" поступилося з мінімальним рахунком "Генку". Схоже, бельгійці самі не розраховували на таку гостинність киян. Втім, динамівці зіграли у своєму новому стилі: безвольно і хаотично. Воля до перемоги простежилась тільки у стартовій і завершальній 15-хвилинках, а цього явно замало для перемоги. Потрібно вміти вчитися на своїх помилках, а їх у підопічних Олега Блохіна вже достатньо. Скажімо у недавньому домашньому матчі з тим самим "Дніпром" кияни по-справжньому тисли суперника тільки з 70-ої хвилини, але тоді цього вистачило для нічиєї. Зараз- ні, але це вже далеко не збіг обставин. Схоже, і це найстрашніше, Олег Володимирович не зробив належних висновків, тож на покращення годі розраховувати. Деяких гравців (Безуса, Хачеріді, Ярмоленка, Гусєва) хотілося б виділити за самовіддачу, але в сучасному футболі недостатня віддача на полі бодай одного гравця стає фатальною для команди вцілому. Втім, проблема й не лише в байдужості численних легіонерів. Команда мусить бути чітким злагодженим механізмом, чого в "Динамо" Блохіна не спостерігається. І якщо в матчах з клубами рівня "Говерли" може бути достатньо індивідуальної майстерності Андрія Ярмоленка, то вищий рівень випадкових результатів не дозволяє. "Динамо" не вміє перебудовуватись по ходу гри і не має чіткого ігрового задуму, що особливо чітко видно у критичних для киян ігрових ситуаціях. І схоже критичних ситуацій у них дедалі більшатиме...

До цього б варто додати, що й четвертий повпред України у Європі- донецький "Шахтар" здобув у Сан-Себастьяні впевнену пермогу над іспанським "Реал-Сосьєдадом" 2:0. Дублем у гірників відзначився один з бразильських легіонерів- Алекс Тейшейра.

Отже, маємо у скарбничку України три перемоги на чотирьох за однієї поразки. Цікаво, що за часів покійного Валерія Васильовича Лобановського весь єврокубковий коефіцієнт України київське "Динамо" витягувало практично самотужки. Зараз все змінилося до невпізнанності. Переконаний, що не дикваліфікуй УЄФА "Металіст", харків"яни би наробили добрячого галасу в Лізі Чемпіонів! Все-таки рівень нашого футболу зростає, щоб там не казали. І черговий тур Чемпіонату України цього вікенду це доведе! Забийте на дощ і мерщій на стадіон! Видовище цікавішає щотуру і обіцяє трвати...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: футбол,Динамо,Дніпро,Ліга Європи,Чорноморець
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.