Захищатиму Троцького перед Жаданом: презентація збірки в Харкові

22 жовтня 2013, 13:58
Власник сторінки
0
260
Захищатиму Троцького перед Жаданом: презентація збірки в Харкові

В суботу презентуватиму в Харкові збірку творів Троцького про Україну. Буде Жадан. Сподіваюся, що поговоримо не тільки про Троцького, але і про комунізм. Адже це світле майбутнє людства, чи не так?

26 жовтня у харківській книгарні “Є” відбудеться презентація книги “Український Троцький: тексти Лева Троцького про Україну”. Захід відбудеться за участі письменника Сергія Жадана.

У книзі зібрано статті, виступи, промови та відозви одного з провідників Жовтневої революції 1917 року Лева Троцького, присвячені ключовим подіям, що відбувалися в Україні в період з 1917 по 1939 роки. До видання також включено тексти сучасних дослідників і послідовників Л.Троцького.

“На межі 20-х рр. ХХ ст. під проводом Троцького у Робітничо-Селянській Червоній Армії воювали за звільнення України від Денікіна і Червоні Козаки Юрія Коцюбинського, і Революційні повстанці батька Махна, і навіть Січові Стрільці Української Галицької Армії. Воювали проти великодержавного російського шовінізму за «відродження нації» та братній «союз пролетарів великоруських та українських». Двадцять років потому не було у сталінського уряду СРСР гірших ворогів, ніж троцькісти. Троцькістів розстрілювали першими. Не всі з них були митцями, але навряд чи хтось із митців «Розстріляного Відродження» не підтримав би висунуте Троцьким наприкінці 30-х гасло: «За вільну, соборну та незалежну Радянську Україну!». Гасло, яке лишається не реалізованим і понині”, – так ініціатори заходу вказують на актуальність творчості українського революціонера.

Нагадаємо, що книга вже була презентована на цьогорічному Львівському форумі видавців.

Час: 26 жовтня (субота) 2013 року о 15.00

Місце: м.Харків, вул.Сумська,3, книгарня “Є”

Організатори заходу: “Ліва опозиція” та книгарня “Є”

Зустріч у соцмережі Facebook: https://www.facebook.com/events/1402889149944362/

По темі: ЗАХАР ПОПОВИЧ: “Досвід 20-их та 20-річчя історичної амнезії”

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: коммунизм,Жадан,Троцкий,анархізм,троцкизм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.