Вимагаю виплатити заробітні плати для працівників бюджетної сфери м. Калуша

27 жовтня 2013, 14:02
Власник сторінки
Народний депутат України
0
192

Криза у відносинах Держказначейства перед місцевими бюджетами призвела до невиплати заробітної плати понад 1,5 тисячам працівникам бюджетної сфери м. Калуш, які вимушені були піти у відпустку

Криза у відносинах Держказначейства перед місцевими бюджетами призвела до невиплати заробітної плати понад 1,5 тисячам  працівникам бюджетної сфери м. Калуш, які вимушені були піти у відпустку за власний рахунок.

До мене як до народного депутата України  звернувся міський голова міста Калуша Івано-Франківської області Ігор Насалик з приводу невиконання державою своїх зобов’язань, зокрема недофінансування в повному обсязі дотації вирівнювання на зарплату працівникам бюджетної сфери міста Калуша, не проведення платежів Держказначейством України, незабезпечення в повному обсязі коштів на медичну реабілітацію інвалідів (санаторно-курортне лікування), неповернення боргу в сумі 7323500 грн. на оздоровлення дітей міста, «безпідставне незаконне обмеження фінансування витрат по перевезенню пільгових категорій населення» (субвенція з Державного бюджету згідно ЗУ «Про автомобільний транспорт»), а також значного завищення обсягів доходу бюджету міста.

 Зі слів міського голови, відсутність бюджетних призначень на виплату зарплат призвела до того, що близько півтисячі працівників бюджетних установ та організацій міста Калуша пішли у безоплатну відпустку. У вимушених безоплатних відпустках нині перебувають лікарі, які попри все це ходять на роботу, за яку їм не нараховують платню.

В знак протесту щодо даної ситуації міський голова із заступниками теж пішли у безоплатні відпустки, залишивши місто напризволяще. Така ситуація у місті спричинила велику соціальну напругу, дала привід сумнівам працівників бюджетної сфери у завтрашньому дні, породила інформаційні дискусії.

Тому, на виконання звернень міського голови та зважаючи на складну економічну ситуацію в регіоні з неможливості виплати зарплат працівникам бюджетної сфери, невиконанням державою своїх зобов’язань в частині повернення коштів по перевезенню пільгових категорій громадян, забезпечення санаторно-курортного лікування інвалідів та дітей, я направила депутатський запит Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, в якому вимаю терміново забезпечити безперебійну роботу Держказначейства в місті Калуш. Зняти соціальну напругу в регіоні шляхом забезпечення виплати зарплат працівникам бюджетної сфери.

Виконати зобовязання  державою щодо перевезення пільгових категорій громадян, оздоровлення інвалідів та дітей, повернення боргу в розмірі 7323500 грн. та відшкодуванню різниці в тарифах за спожиту електроенергію.

Окрім того, я направила депутатське звернення на ім’я Генерального прокурора України Віктора Пшонки. Я прошу генпрокуратуру у порядку прокурорського нагляду перевірити правомірність дій посадових осіб держави та забезпечити виконання ними зобов’язань держави перед місцевими бюджетами задля безперебійної роботи Держказначейства в місті Калуші, забезпечення виплати зарплат працівникам бюджетної сфери, виконання державою зобов’язань по перевезеннях пільгових категорій громадян; оздоровленню інвалідів та дітей, повернення боргу в розмірі 7323500 грн. та відшкодування різниці в тарифах за спожиту електроенергію.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.