«Нині журналістика не цікава тим, хто вміє бути журналістом» © Тетяна Лупова

13 листопада 2013, 20:05
Власник сторінки
0
342

Є багато причин, чому так вийшло. Але є лише один, на жаль, сумний наслідок - його ми спостерігаємо щодня за вікном, з ним живемо, його лаємо.

Вкотре розумію, що проблема нашого суспільства не в поганій владі та продажних політиках (хоча цього «добра» у нас вистачає). Головні утопісти країни – люди, які, що б то не стало, намагаються йти в обхід проблемам і життєвим задачам. Лікарю ліпше писати довідки в конторі за 2000 грн., ніж вести прийом у державній лікарні за ті ж гроші, вчорашньому випускнику-економісту простіше влаштуватися касиром, ніж оббивати пороги роботодавців,  а випускникам журфаку взагалі складно знайти місце під сонцем. Де вони його тільки не шукають, та не в гамірних і пильних редакціям.  Головний стереотип абітурієнта «фізмат – для хлопців, журфак – для дівчат» вилазить представницям прекрасної статі боком вже під час першої вистражданої статті! І на тому годі! Виявилося, обманули тьотю! Журналістика – це не гарненьке платтячко і  персональний стиліст!Це ж навіть не як у фільмі «Диявол носить Прадо» - просторі гламурні приміщення, підбори, кава і «хо-хо-хо»-жарти з дівчатками.

Що? Куди? Навіщо бігти? Що писати? Де кого як піймати? Як куди встигнути? Погодьтесь, задачі не для слабких. І все то ми знаємо, і все вміємо, та не хочемо. Не хочемо бігти, лізти зі шкіри, напрягатися, встигати. Бо за такі ж гроші можна, наприклад, викладати фітнес або нарощувати нігті. А ще краще – вдало вийти заміж і сидіти вдома! Але ж куди поділось прагнення до справедливості, амбіції «четвертої влади»? Більше не цікаво?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.