Соціальне таксі для людей на візках

03 червня 2010, 11:47
Власник сторінки
0
14
Соціальне таксі для людей на візках

Соціальне таксі для людей на візках

Згідно офіційної статистики в місті Черкаси проживає 598 людей які можуть пересуватись лише за допомогою інвалідного візка. Чи уявляли ви собі життя таких людей? Коли не перетинаєшся із такою проблемою як інвалідний візок, навряд чи замислюєшся над такими питаннями. Чи не найпершою і найбільшою проблемою для кожного візочника є свобода пересування. Більшість людей на візках так і не долає ані психологічний, ані фізичний бар’єри в результаті чого вони лишаються замкненими у власних квартирах довічно. І якщо пандуси (похилі з’їзди) до будинків та місць громадського призначення все ж будуються, то проблема пересування на більш значні відстані є абсолютно не вирішеною.

Саме над вирішенням цієї проблеми працює команда Анни Харченко, яка посіла перше місце в Черкасах, під час участі в проекті Савік Шустер Студіо Стань лідером. Цією командою був запропонований проект під назвою Соціальне таксі для людей на візках, який має на меті організувати пільговий проїзд візочникам з однією з черкаських служб таксі, яка має найбільший автопарк. Людина на візку матиме можливість сплачувати 50% від загальної вартості проїзду. Решту ж 50% буде сплачувати перевізнику міський бюджет: планується, що люди з особливими потребами на візках одержать іменні банківські картки на які будуть щомісячно нараховуватись кошти з міського бюджету і розраховуватимуться ними через термінали, що забезпечить прозорість використання коштів. На сьогоднішній день презентований проект вже включено до одного з пунктів місцевої програми соціальної допомоги Турбота. В рамках даної програми проект одержав назву Інватаксі. Крім компенсації проїзду візочникам в рамках цієї програми за кошти міського бюджету буде також закуплено та обладнано один з бусів перевізника спеціальним підйомником. Це дозволить перевозити людей на візках, що не мають можливості пересісти на сидіння машини. За необхідності обладнати підйомниками більшу кількість машин, міська влада виділятиме на це кошти по мірі зростання попиту. Планується, що проект почне працювати на початку липня, 2010, а завдяки щомісячному моніторингу його ефективності ми зможемо вносити необхідні корективи і зробити його ще кращим.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.