Як зняти кіно за один день

04 листопада 2010, 11:57
Власник сторінки
Фотокореспондент
0
14

Як зняти кіно за один день

“Из всех искусств для нас важнейшим является кино” - заповідав В.І. Ленін. Мабуть, він точно знав, про що говорив (якщо він справді це говорив, бо Wiki такий факт ставить під сумнів). Адже в часи “Вождя” кіно для людей, в основній своїй масі малограмотних, було не лише новим і дивовижним видом мистецтва, а й найбільш доступним його видом ...ну ,принаймі, відразу ж після вистав мандрівних лялькових театрів, циган, п’яних ведмедів і забав скоморохів.

У наш час технічний прогрес дозволяє буквально кожному пасивному споживачу кінопродукції стати її безпосереднім творцем. Було б натхнення і фантазія, а засобів, від смартфону чи камери лептопу і до супер-дорогих R2 або Вайпер - існує більш ніж достатньо.

А коли кожен тепер “сам собі режисер”, то і виникнення кінофесту, відкритого для всіх бажаючих - це вже просто логічний хід історії.
“Fast film fest” - конкурс фільмів, що відбувся у рамках фестивалю “Молодість”, якраз і є такою віхою розвитку кінематографу. І саме в цьому марафоні фільмів, знятих і змонтованих за один день, я із своїми “новоспеченими” колегами-кіношниками вирішив взяти участь.

Фільм повинен був відповідати обраній членами журі у випадковому порядку темі та тривати не більше 10-ти хвилин. Ок, це нам підходило!

Залишалось лише прийти о 8 ранку напередодні дня “всіх святих” до "Жовтня", дізнатись тему ("Я хочу щоб ти був"), і власне, зняти та змонтувати кіно. А вже о 20-00 диск з готовою роботою чекали у “Києві”. Показ усіх конкурсних робіт й вручення призів переможцям відбулись тієї ж ночі.

У “Fast film fest” змагалось із півсотні фільмів, тому великих сподівань на наше творіння ми, чесно кажучи, не покладали. Хоча, звичайно, власне творіння - це як власна дитина, завжди хочеться щоб вона була найкраща... Тим більше, що для нас справді було важливо розказати про дідуся Женю (героя нашого фільму), і, можливо, спробувати привернути увагу до таких одиноких людей як він.

Отож, тієї містичної ночі на нашу привелику радість журі “Fast film fest”, в особах режисера, актора та музиканта Зігфріда, культуролога та редактора АртЮкрейн Аліси Ложкіної, режисера та філософа Олександра Шапіро, кінознавця Ольги Клінгенберг та голови журі Дениса Нікітенко, оголосило нашу (тепер уже й не гріх сказати) “стрічку” під назвою “Дідусь Женя та The Doors” - намбер ван.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: фестиваль,молодість,кіно,кінофестиваль,дедушка женя,rolex
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.