Чернігів. Місто легенд!

13 грудня 2010, 21:33
Власник сторінки
журналіст
0
46
Чернігів. Місто легенд!

Чернігів. Місто легенд!

13 грудня 2010 року відбулося офіційне оголошення результатів всеукраїнського конкурсу на кращий логотип міста Чернігів. Місто легенд! та вручення головного призу IPAD Apple переможцю конкурсу Антону Сторожеву (м. Симферополь). Ініціаторами конкурсу виступило об’єднання небайдужих громадян міста спільно з всеукраїнським конкурсом Design tomorrow при підтримці низки чернігівських підприємств та управління інвестицій і туризму Чернігівської міської ради.

Чернігів одне з небагатьох міст України, де ініціативна група людей взялася об’єднати громадськість міста навколо ідеї збільшення його популярності через створення бренду міста. Завданням було розробити логотип, який би з одного боку відображав багату історію, красу та неповторність стародавнього міста, а з іншого боку був розроблений професіоналами у сфері дизайну те реклами.

Конкурс на кращий логотип міста відбувався в два етапи. До участі в конкурсі були залучені рекламні агенції, креативні студії та окремі досвідчені дизайнери, серед робіт яких було обрано п’ять найкращих на погляд журі та незалежних експертів. Після довгих обговорень і дискусій вирішено, що поставленим вимогам технічного завдання на розробку логотипу максимально відповідає робота Антона Сторожева. Саме йому присуджується перемога в даному конкурсі. Робота цього учасника відповідає поставленому завданню - Чернігів – місто легенд - як по духу (переплетення легенд), так і по суті (якісне втілення ідеї з врахуванням зауважень 1-го). У ній враховані всілякі варіанти сувенірної продукції і колірні варіації логотипу. Дуже важливе те, що даний логотип має широкі перспективи використання (як на маленьких носіях — ручки, чашки і т. п., так і на великих — футболки, дорожні покажчики). Значним є також потенціал розвитку і обігравання логотипу (гостям міста, ясно, сподобається екскурсія, маршрут якого вказує "чарівний клубок", позначений на карті або просто використаний гідом).

Проте, потрібно відзначити і наявність розбіжностей, як між окремими членами журі, так і між підсумковою думкою журі і глядацькими симпатіями. Бо великий потенціал має також кольорова буква "Ч", надана на конкурс Олегом Синельником в першому турі. Було б нечесне проігнорувати думку багаточисельних глядачів і значної частини експертів. У зв`язку з цим, до рішення журі внесена така поправка: не дивлячись на явну перемогу в даному конкурсі Антона Сторожева (і присудження йому головного призу — ipad), необхідно дати ще один шанс красивій і зарядженій потужною енергетикою букві "Ч".

Після підсумкової прес-конференції на організаторів конкурсу чекає чергова чимала робота. По-перше, обидва логотипи (авторства Сторожева і Синельника) будуть допрацьовані технічно. По-друге, вони будуть протестовані на фокусі-групах, що складаються з представників потенційних туристів — киян, гомельчан і так далі. Лише після цього організатори візьмуть на себе сміливість рекомендувати один з логотипів для офіційного затвердження.

До суддівської ради конкурсу були залучені експерти національного та міжнародного рівнів, оскільки організатори дуже хотіли, щоб результатом конкурсу став професійно виконаний логотип, який слугуватиме просуванню туристичного потенціалу Чернігова протягом наступних десятиріч.

Залучені експерти:

м. Київ

• Андрій Федорів — бренд-менеджер України, CEO та співвласник креативного агентства SAHAR та дизайн-бюро KARANDASH DESIGN. Співвласник групи цифрового маркетингу ESCAPE.UA. Член правління Всеукраїнської рекламної коаліції. Входить в топ-3 найкращих тренерів з маркетингу України (MarketingJazz, 2009)

• Валерій Бабич, студія Бабич-дизайн
• Дмитро Клищик, студія MILK.
• Алексію Сай, художник
• Дмитро Максименко, студія Belka&Strelka
• Костянтин Сень, агентство SAHAR.UA

м. Москва

• Віктор Іванович Міроненко – історик, представник Чернігівського земляцтва в м. Москва, головний редактор журналу Сучасна Європа Інституту Європи Російської академії наук

м. Чернігів

• Ігорь Сухомлин – керуючий партнер компанії identity Group, ресторатор
• Тетяна Бойко – директор агенції "Prime media"
• Денис Дьомін - представник управління інвестицій і туризму Чернігівської міської ради


Підприємства, які долучились до конкурсу Чернігів. Місто легенд:
• Ресторан Велюров
• Чернігівська медіа група
• ЗАО РК Євротек
• ВАТ БАЗИС
• ВАТ Наша булочка
• ВАТ ВАТЕС
• магазин техніки Apple у Чернігові Америка!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: конкурс,бренд,Євро-2012,логотип,Чернігів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.