Автопробіг до Дня Перемоги

14 травня 2011, 08:17
Власник сторінки
журналист
0
663
Автопробіг до Дня Перемоги

Автопробіг до Дня Перемоги

З нагоди 66 роковин Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні в Тиврівському районі Вінницької області пройшла ціла низка урочистих заходів. Найважливіше те, що цьогорічне свято стало наймасовішим за останні роки. Члени Тиврівської районної громадської організації "Всеукраїнська спілка радянських офіцерів" з радістю в серці підтримали усі заходи та приняли саму активну участь в них.

З ініціативи обласної організації Товариства сприяння обороні України вперше в області було здійснено автопробіг, приурочений 20-річчю з дня створення ТСО України та 66-ій річниці Перемоги. В цьому урочистому заході, який пройшов по територіїї Тиврівського, Шаргородського та Жмеринських районів Вінницької області в складі делегацй від Вінницькогого, Тиврівського, Шаргородського, Жмеринського, Барського, Чернівецького та Могилів-Подільских районів прийняли участь члени нашої спілки.

Делегатами від нашого району були члени спілки Войтенко Іван Петрович, Мудла Василь Васильович та Нагачевський Анатолій Мартинович. Прапороносцем цього заходу одноголосно було призначено - Войтенка Івана Петровича - який носить почесні звання "Ветерана Великої Вітчизняної війни" "Почесний громадянин смт.Тиврів" та "Почесний ветеран України".

Маршрут автопробігу з вшануванням пам`ятї загиблих хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до місць захоронення пройшов в наступних населених пунктах Браїлів-Шаргород-Жмеринка-Строїнці-Красне-Черемошне-Тиврів-Сутиски-Гнівань.

В Тиврові на "Меморіалі слави" відбувся мітинг, де участників автопробігу зустріли й привітали заступник голови райдаржадміністрації В.В. Киришов, начальник райвідділу культури і туризму Л.Г. Захарчук, селищний голова Тиврова В.А.Лісовий.

В місті Гнівань учасники автопробігу ознайомились із місцевим історичним музеєм, де їм про подвиг у Великій Вітчизняній війні наших земляків розповів голова міської організації ветеранів, учасників бойових дій, член ВУСРО - І.І.Безкоровайний.

Пам`ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче - життя. Війна пройшла залізним плугом через кожне серце, кожну долю і кожне життя. Сувора її правда назавжди залишиться з нами. Вона навічно у нашій пам`яті - загальнонародній, родинній, індивідуальній.

Схиляємо в шані голову перед загиблими за нашу честь, свободу і незалежність. Пам`ять зобов`язує нас усіх цінувати те, за що віддали життя наші діди і батьки. Для нас, їх вдячних нащадків, кожен день Перемоги - це час осмислення нашого минулого і сьогодення, можливість ще раз оцінити мирне творення незалежної держави України.

Фото участника автопробігу Анатолія Нагачевського

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: автомобили,акции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.