Вишиванкова хода у Харкові

23 серпня 2011, 13:01
Власник сторінки
Вчитель, рекламіст
0
43
Вишиванкова хода у Харкові

Вишиванкова хода у Харкові

Минулої суботи з 16.00 по 19.00 у Харкові вперше відбувалась Вишиванкова хода. 

Збір учасників був призначений на одному із центральних майданів міста. Приємно було спостерігати як все більше і більше надходило людей у національних строях.

Різнобарвна символіка вишиванки тішила око і водночас доносила до нас якесь дивне ностальгійне повідомлення від далеких наших пращурів. Коли на площі зібралось досить багато людей, була сформована колона, яка, співаючи українські пісні та вигукуючи патріотичні гасла, рухалась центральними вулицями міста в напрямку до памʼятника Т. Шевченку.

В той момент відчувалось таке невимовне піднесення, така радість опановувала серця, споглядаючи національні строї українців. І в цей момент зароджувалась у серці нова віра, що, незважаючи на ті нещастя, які випали на долю Східної України: Голодомор 1932-33 рр., сталінські репресії 30-х рр., тотальну русифікацію, національне відродження там можливе, лиш для цього потрібно надзвичайно наполегливо працювати і подібними заходами запалювати дух українськості.

Завершилась акція біля памʼятника Кобзарю, де присутні могли послухати народних пісень, почути звуки бандури, а також поспостерігати за виконанням харківськими козаками елементів бойового гопаку та демонстрацією харків`янками бразильського бойового мистецтва - капоейра.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Харків,парад вишиванок,Україна,день незалежності,вишиванка,вишиванкова хода,марш вишиванок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.