Як у Києві студентів вітали

01 вересня 2011, 12:33
Власник сторінки
Журналіст
0
19
Як у Києві студентів вітали

Як у Києві студентів вітали

Перший раз... на перший курс. 31 серпня став Днем першокурсника для багатьох учорашніх абітурієнтів. Його святкування зазвичай проходить у великих чи менших залах за традиційною схемою. Привітання – побажання – передача символічного ключа знань, студентського квитка чи ж залікової книжки (кому вже що більше подобається).

Проте знайшлися й такі, хто наважився порушити усталені традиції та запровадити власні. Це – майбутні моряки, а сьогодні – студенти одного з воднотранспортних університетів України – Київської державної академії водного транспорту ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного. Для урочистостей обрали схили Дніпра – біля пам’ятника героям Дніпровської військової флотилії, які обороняли Київ 1941 року. Адже пам`ять про них – вічна.

Саме там зібралися першокурсники, аби почути перші побажання семи футів під кілем . І навіть встигли вперше стати до штурвалу та почути удар корабельного дзвону. Так ректор Владислав Панін сповістив новоприбулих про початок навчального рейсу.

Як виявилося, наші моряки не без гумору. І самі, мабуть, здивувалися, коли у студенти академії їх прийняв володар водних просторів Нептун та побажав «добре плавати у морі, але не у навчанні».
Та й питання щодо подальшої організації навчального процесу з’ясовували не в аудиторіях, а на прогулянкових теплоходах, якими відразу по завершенню дійства відправилися милуватися схилами Дніпра. Тож звання непересічних першокурсників заслужили точно.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: праздники,моряки,студенти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.