В Гайвороні буде пам’ятник Василю Стусу

07 вересня 2011, 16:12
Власник сторінки
Журналіст
0
75
В Гайвороні буде пам’ятник Василю Стусу

В Гайвороні буде пам’ятник Василю Стусу

В Гайвороні буде пам’ятник Герою України Василю Стусу. Бюст видатному українському поету заплановано встановити і відкрити на день міста Гайворона, який за встановленою в районі традицією святкується в останню неділю вересня.

Про це повідомив секретар міської ради Олександр Бартошек. Погруддя Героя України вже виготовлене. Його автор земляк гайворонців, а нині московський скульптор Костюк. Це його подарунок рідному місту.

Така подія для гайворонців не випадкова, і є не лише тягою до великої поезії та шаною до поета-героя, що загинув у радянських пермських таборах наприкінці 80-х років минулих століття, а ще і тому що Василь Стус після закінчення Донецького університета певний час працював вчителем у сільській школі у Таужному, неподалік від Гайворона. На урочисте відкриття пам’ятника місцева влада має намір запросити сина поета Дмитра Стуса.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: памятник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.