Бердянськ відзначив день міста

21 вересня 2011, 08:01
Власник сторінки
0
10
Бердянськ відзначив день міста

Бердянськ відзначив день міста

Цього року День міста святкували три дні - вперше в історії Бердянська. 16 вересня визначалось як день пам’яті визволителів міста від нацистської окупації. Увечері 16 вересня близько 1000 учасників – учнівська і студентська молодь, ветерани війни та праці, керівництво міста із запаленими лампадами пройшли по центру міста двома колонами, які зустрілися біля пам’ятнику визволителям – бойового торпедного катера і виклали велику палаючу зірку.
17 вересня відбулося відкриття пам’ятного знаку відпочиваючим на центральному проспекті міста, біля ДК „Софіт”. Пам’ятний знак установлено за ініціативою народного депутата України Валерія Баранова.

18 вересня відбувся Фестиваль „Бердянська юшка-2011”, який проведено за ініціативою комітету мікрорайону одного із старіших мікрорайонів міста – Лісок. В ньому прийняли участь 12 команд комітетів мікрорайонів та кухарі військової частини 3033 внутрішніх військ, що розташована в місті. Понад п’ять тисяч глядачів прийшли цього дня на Набережну подивитись та скуштувати смачної юшки. Кожна команда готувала презентацію мікрорайона, команди, супутні блюда, враховувалось оформлення робочого місця. Юшка варилась у 20-літрових казанах та у армійській польовій кухні. Після завершення конкурсу всі бажаючі могли скуштувати найрізноманітніші види бердянської юшки. 

На відкритті міський голова Бердянська Олексій Бакай сказав: „Цей фестиваль потрібно зробити щорічним, бо в ньому – весь дух унікального міста, яким є Бердянськ. З особливим почуттям гумору, гостинністю, працьовитістю, вмінням організовувати відпочинок гостям міста і собі. Всі оплесками та вигуками підтримали цю пропозицію.

Сміх глядачів викликали назви супутніх блюд – жменька креветок – „Міс холера-2011”, чебуреки з хамсою – „Бердянський успіх”, смажені бички – „Жареный кормилец”.
Переможцями в номінації „Симфонія смаку бердянської юшки” стали команди Бердянської коси (1-е місце), Центру міста та мікрорайону Колонія. 

18 вересня відбулося святкуваня 55-річчя народного муніципального оркестру „Азовська чайка”, яким всі роки керує Володимир Жуковський. Оркестр – лауреат багатьох українських та міжнародних фестивалів. Міський голова Олексій Бакай нагородив керівника оркестру Володимира Жуковського вищою нагородою бердянської громади – орденом за заслуги перед містом і подарував від імені громади Бердянська три нових духових інструменти і найновішу модель синтезатору.

Особливі гості концерту – знаний в Європі Анатолій Вапіров (саксофон), який народився в Бердянську, а зараз мешкає в Болгарії – директор Варненського фестивалю джазу, та народний депутат України Валерій Баранов (барабани), які зіграли разом з „Азовською чайкою” декілька композицій.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: фестиваль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.