Рух дарує життя. Меморандум про співпрацю

04 жовтня 2011, 13:37
Власник сторінки
Медицина, громадські організації, профілактика
0
26
Рух дарує життя. Меморандум про співпрацю

Рух дарує життя

Сидіти вдома перед телевізором, грати в комп’ютерні ігри, ніколи не гуляти пішки - це найпростіший спосіб скоротити тривалість свого життя. Україна хворіє на гіподинамію, а інсульти та інфаркти – це лише наслідки страшної хвороби – недостатньої рухової активності. Національний олімпійський комітет України, Державна служба молоді та спорту України та ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини» збирають журналістів, щоб через засоби масової інформації нагадати: РУХ ДАРУЄ ЖИТТЯ!

Аби проводити інформаційно-просвітницькі кампанії, розповідати про можливості прожити довге життя й уникнути серцево-судинних хвороб, Національний олімпійський комітет України, Державна служба молоді та спорту України та ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини» об’єднали свої зусилля, підписавши Меморандум про співпрацю.

Навіщо цей Меморандум потрібен нам? Національний олімпійський комітет України спільно з Державною службою молоді та спорту України вбачає одним із найважливіших кроків у збереженні здоров’я українців пропаганду здорового способу життя та фізичної активності як неодмінної складової турботи про здоров’я для людей будь-якого віку. Асоціація превентивної та антиейджинг медицини, у свою чергу, усвідомлює необхідність запобігти розвитку захворювань серцево-судинної системи і допомогти нашим співвітчизникам жити довго та якісно. Адже середня тривалість життя в Україні нині становить 68 років.

Впродовж останніх сорока років у світі тривалість життя зростала, натомість лише в дев’яти країнах, серед яких і Україна, показники тривалості життя впали нижче 1970-х років. Поряд із нами в цьому переліку – країни Африки на південь від Сахари, а також Білорусь та Росія. Найпоширенішою причиною смертності є серцево-судинні хвороби. Водночас, запобігти їхньому розвиткові допомагає активний спосіб життя, а саме – фізичні навантаження та заняття фізкультурою.

Що наш Меморандум дасть українцям? Національний олімпійський комітет, Державна служба молоді та спорту України і ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини» домовилися про проведення спільних акцій, спрямованих на пропаганду здорового способу життя, фізичної активності та спорту. Ми також плануємо заходи, які допоможуть нашим співвітчизникам отримати вичерпну інформацію про серцево-судинні ризики та визначити їх наявність для себе особисто. Наша співпраця передбачає також залучення громадських, благочинних, комерційних, міжнародних організацій, сферою діяльності яких є громадське здоров’я, до спільного випуску різних видів інформаційно-просвітницької продукції, присвячених проблемам охорони здоров’я та пропаганді здорового способу життя.

Ми сподіваємося, що наші спільні зусилля не будуть марними, і Україна зрештою вибереться з провалля, в якому опинилася нині. Маємо надію, що кроки, до яких спільно вдаватимуться Національний олімпійський комітет, Державна служба молоді та спорту України та ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини», нададуть українцям вичерпну інформацію та практичні поради щодо того, як уникнути серцево-судинних хвороб, жити довго й бути активними в будь-якому віці.

Учасники прес-конференції: Сафіуллін Равіль Сафович, Голова Державної служби молоді та спорту України, Бубка Сергій Назарович, Президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон, Герой України, Барна Ольга Миколаївна, доктор медичних наук, професор, Голова Правління ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини», а також представники від Міністерства охорони здоров’я України, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Київської міської державної адміністрації.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: здоровье,Минздрав
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.