В Заліщики на сесію районної ради приїхав "сюрприз"

05 листопада 2011, 11:13
Власник сторінки
0
21
В Заліщики на сесію районної ради приїхав  сюрприз

В Заліщики на сесію районної ради приїхав "сюрприз"

2 листопада в місті Заліщики відбулась ІХ сесія районної ради VІ скликання. Сюрпризом для місцевої влади став приїзд депутатів обласної ради, "свободівців" Олега Сиротюка, Володимира Бобка та Назара Яворського.

Либонь, політики засумували за сесією, адже, нагадаю, що нещодавно заплановану сесію Тернопільської обласної ради було зірвано "регіоналами", що просто її дружньо прогуляли. Зазвичай так само чинять студенти, котрі не готові до пари. Однак, мова йде не про це.

Під час засідання було розглянуто 20 питань, деякі з них викликало палке коментування, ось як приміром питання про роботу управління агропромислового розвитку Заліщицької райдержадміністрації.

Зокрема, Олег Сиротюк висловився з проханням детальніше розповісти про дії, спрямовані на розвиток місцевого господарства: "Все ж хотілося б почути, що управління, як орган державної влади, зробило для того, щоб сільське господарство розвивалось та заплановано зробити до кінця року для того, щоби воно прогресивно рухалось вперед, адже саме від управління залежить те, як агропромисловий комплекс району виглядав на фоні інших районів області".

Відповідь напевне повністю задовольнила присутніх, оскільки питань у присутніх з цього приводу більше не виникало. Депутата Володимира Бобка збентежило становище пожежної частини в смт Товсте.

Під час сесії прозвучало те, що вона знаходиться на балансі сільради, тобто, майже усі витрати (зарплата працівникам, пальне, опалення приміщення і т.д.) йде з "кишені" села. Зважаючи на те, що в місяць на утримання частини потрібно близько 40 тис. гривень, жодне село не змозі собі дозволити таку "розкіш".

"Це, дійсно, проблема, при чому не тільки селища Товсте, а й інших населених пунктів, що отримали такі пожежні частини "у спадок" ще від союзу.- розмірковує Володимир Бабко.- Особисто я вважаю, що вона має бути прийнята на баланс МНС. В Іншому випадку пожежну частину просто доведеться закрити залишивши пожежників без роботи, а навколишні села без захисту перед вогняною стихією"
Сесія протривала близько двох годин, за цей час депутати встигли розглянути усі 20 питань.

Обурило те, що деякі люди прийшли на сесію, аби виспатись, а потім ж самі кричатимуть про те, що влада нічого не робить. Та якщо їм самим начхати на себе й державу, то чому хтось має дбати про те, щоб жилось ліпше. "Сонне царство", що розмістилось в основному на задніх лавах, не заважало сесійному засіданні й поки вони додивлялось свій третій сон, депутатське панство працювали й виконували свої безпосередні обов’язки.

Прикро, що нашим громадянам настільки байдужа доля країни.

Тетяна Колеснік

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Тернопольская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.