GenderFilmFest назвав переможців

14 листопада 2011, 18:32
Власник сторінки
0
23

GenderFilmFest назвав переможців

12 листопада 2011 року в Києві відбувся молодіжний кінофестиваль GenderFilmFest, організований Програмою розвитку ООН разом з Представництвом Європейського Союзу в Україні та за підтримки Міністерства соціальної політики України. Під час Фестивалю організатори та члени журі нагородили авторів найкращих короткометражок, що висвітлюють існуючі в суспільстві ґендерні стереотипи.

Фестиваль GenderFilmFest став кульмінацією конкурсу короткометражок «Ген Рівності», мета якого - привернути увагу молоді до ґендерних питань. Протягом чотирьох місяців молоді люди знімали відеоролики, де мовою кіно висловлювалися щодо основних ґендерних проблем: нерівних прав і можливостей жінок і чоловіків та насильства в сім’ї.

У першій номінації «5 хвилин для ґендерної рівності» перемогли: І місце: Вікторія Дрожчана - «Рівні нерівності»; ІІ місце: Роман Пріхода - «неҐендер»; ІІІ місце: Антон Журавльов - «Кухня».

Нагороди у номінації «5 хвилин, щоб подолати насильство в сім’ї» отримали: І місце: «Біль моєї скрипки» - Вікторія Величко та Павло Бондаренко; ІІ місце: «Посмішка насильства» – Юрій Суходолов, Анастасія Пивовар та Михайло Клюєв; ІІІ місце: «Стіни» – Павло Остріков, Герасименко Оксана, Євгенія Голованчук та Юлія Тимошенко.

Приз глядацьких симпатій у номінації «5 хвилин, щоб вразити глядача» здобув відеоролик «Слово ранить», який зібрав найбільше голосів від інтернет-аудиторії. Автори: Анастасія Пивовар, Юрій Суходолов, Михайло Клюєв, Юлія Гродікова, Галина Козлова та Катерина Кононюк.

Детальніше про проект можна дізнатись на сторінці http://facebook.com/UNDPUkraine та переглянути відео на http://youtube.com/GenderTube
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,фестиваль,кино
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.