Автостоп как стиль жизни

03 липня 2012, 16:55
Власник сторінки
0
26

Автостоп как стиль жизни

Катерина вже більше п’яти років подорожує автостопом. За її словами, стопщик або ельба платить за проїзд своїм спілкуванням і не більше. За всю практику з дівчиною нічого поганого не траплялося.

Катерина Куть, автостопщиця

Ехали с подружкой к моей бабушке. Ну доехали, такая семейная пара хорошая попалась, ну вообще. Они нас довезли ну не то, что до дому, ну туда, куда надо было.

А ось у Владислава зовсім інша історія. Після чотирьох років успішної практики стопщика хлопця ошукали.

Владислав Халін, автостопщик

Все нормально было. Ехали,общались и когда уже подъезжали почти, он говорит, как бы давай денег за проезд. Я тоже не понятно говорю, как бы договаривались, что автостопом. Я сразу сказал. Заблокирывал дверь там. Начал угрожать, нож достал, начал нападать. Пришлось отдать все, что было. Рюкзак, документы какие были и убежать оттуда.

Ельбів можна розпізнати за зовнішнім виглядом та поведінкою. Спортивний одяг, рюкзак і відсутність грошей. Вночі ще й ліхтарики. Цей спосіб життя носить стихійний характер. За такими нормами жили хіпі і растамани. Найвідоміший стопшик, у власному фолькльорі стоперів, - Михайло Ломоносов. Нібито саме він започаткував подібний вид подорожування. Щоправда, не всі водії погоджуються підвезти неформальну молодь. Кажуть, що особистий автомобіль - це не кінь, а сучасна молодь - далеко не Ломоносов.

Безпечно це чи ні - немає єдиної думки, каже власник туристичної фірми Дмитро Кольчик. В Україні автостоп ще не став культурою. Він не користується попитом серед літніх людей, ця тема актуальна тільки для молоді. За словами експерта, зараз популярніше збиратися великими компаніями та подорожувати автобусом.

Дмитро Кольчік керівник туристичних проектів

Вот автостоп я отношу к таким же альтернативным, интересным видам отдыха, который может быть последствии в такую отдельную ячейку. Могут зарекомендовать себя, как качественный и очень интересный,безопасный вид отдыха.

Однак в Європі, продовжує фахівець, автостоп – це туризм. Часто товаришів шукають через інтернет і тоді можна в подорож.

Тетяна Стопичева, Вадим Макарюк.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Украина,автомобили,Крым,Харьков,Одесса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.