Збори релігійної громади "афганського" Храму

28 липня 2012, 13:43
Власник сторінки
Украинский Cоюз ветеранов Афганистана
0
29
Збори релігійної громади  афганського  Храму

Збори релігійної громади "афганського" Храму

В суботу, 28 липня, релігійна громада церкви Воскресіння Христова під головуванням голови Парафіяльної ради Сергія Червонописького провела збори, на яких ухвалила Звернення до Митрополита Київського і всієї України Володимира. Громада, основу якої складають воїни-афганці, ветерани інших збройних конфліктів, інваліди війн та матері загиблих в Афганістані, вкотре звертається до Митрополита з проханням допомогти у вирішенні конфлікту, пов’язаного із незадоволенням громади новим єпископом церкви, владикою Феодосієм. Парафіяльна рада звинувачує єпископа у нехтуванні інтересами громади, свавільних діях без погоджень з парафіяльною радою, порушенні протипожежних вимог та норм санепідемслужби, а також у зловживанні своїм духовним саном та неблагочестивих діяннях заради власного збагачення.
Члени релігійної громади просять Митрополита:
1. Якомога швидше відкликати єпископа Броварського, вікарія Київської митрополії Феодосія з посади настоятеля Свято-Воскресенського (Афганського) храму.
2. Скоротити штат Свято-Воскресенського (Афганського) храму до трьох священнослужителів та чотирьох церковнослужителів, а загальним числом до семи осіб.
3. Якнайшвидше призначити настоятелем Свято-Воскресенського (Афганського) храму з числа священнослужителів, які брали участь у бойових діях в Афганістані і краще ніж будь-хто інший зрозуміють проблеми ветеранів війни в Афганістані, матерів та сімей загиблих.
Крім того на зборах було переобрано склад парафіяльної десятки та ревізійної комісії. Одностайним голосуванням склад парафіяльної десятки затвердили такий: С.Червонописький, О.Михнюк, М.Гончаренко, О.Базик, Т.Ліскина, М.Сергієнко, В.Марченко, В.Васильченко. Два місця лишилося для священнослужителів. До складу ревізійної комісії увійшли В.Сидоренко, Гаврилова, А.Щадило. Казначеєм громади обрали Олега Виборнова.
Всупереч провокативним заявам окремих організацій, релігійна громада «афганської» церкви наголошує на мирному проведенні своїх зібрань.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: религия,ветераны,афганцы,Червонопиский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.