IV Олімпіада бойових мистецтв. 23 березня, Київ, Палац Спорту,

27 березня 2013, 17:01
Власник сторінки
0
48
IV Олімпіада бойових мистецтв. 23 березня, Київ, Палац Спорту,

IV Олімпіада бойових мистецтв. 23 березня, Київ, Палац Спорту,

Несподівана непогода не вплинула на проведення запланованих на минулі вихідні заходів і 23.03.2013 у київському «Палаці спорту» відбулася IV Олімпіада бойових мистецтв. Я відвідав подію. Перед відкриттям, гімн України виконав оперний співак Володимир Гришко (тенор). Перед спортсменами і глядачами виступили організатори і президенти федерацій та спілок різних бойових мистецтв України.

На Олімпіаді організатори планували встановити світові рекорди і рекорди України:
- найбільший спортивний захід в Україні по бойовим мистецтвам;
- найбільша кількість федерацій бойових мистецтв, які прийматимуть участь у турнірі;
- найбільша кількість чемпіонатів, що будуть проводитися в один день в одному місці;
- і найбільшій за кількістю учасників спаринг.
Були запрошені представники книг рекордів Гіннеса, World Records Book і рекордів України.

Нажаль, світові рекорди не були зафіксовані, бо у змаганнях приймали участь багато жінок-спортсменів, а це суперечило міжнародним правилам.
Отже, Олімпіада була внесена в Книгу рекордів України у розділі спорт - масові заходи, як "Найкрупніший міжнародний спортивний захід бойових мистецтв в історії України".

Змагання і чемпіонати проводилися одночасно на 13 майданчиках у 12 різновидах бойових мистецтв (дзю-дзюцу, кіокушин карате, каратэ шотокан, кунг-фу саньда, бойове самбо, кікбоксинг, сегу будо, мікс файт, айкідо, хортинг, кураш и таолу). Всього у чемпіонатах Олімпіади прийняло участь біля 1900 спортсменів. У найбільшому за кількістю учасників спарингу одночасно на усіх майданчиках спаринговалося 900 спортсменів. Спаринг тривав 3 хвилини. Спортсмени і глядачі отримали дипломи свідків встановлення рекордів України.

Мета заходу – вкрай актуальна для України: залучення дітей до спорту і пропаганда здорового способу життя. Зібрані кошти пішли на благодійність.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,Спорт,Дворец Спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.