Ніжинці вимагають зупинити незаконне будівництво

15 серпня 2013, 18:41
Власник сторінки
0
138
Ніжинці вимагають зупинити незаконне будівництво

Ніжинці вимагають зупинити незаконне будівництво

Сьогодні, 15 серпня, в місті Ніжині пройшла акція протесту та піша хода проти незаконного будівництва в природоохоронній зоні поблизу річки Остер.
.
Жителі міста пікетували міськраду та місцеву прокуратуру. Активісти вийшли на вулицю, щоб зупинити незаконне будівництво в природоохоронній зоні, дерибан землі місцевими чиновниками та звернути увагу громадськості на бездіяльність прокуратури і міліції.

«Будівельні роботи ведуться з порушенням чинного законодавства та державних будівельних норм. Через халатність забудовника, неправильне ведення демонтажних робіт на дитину впала чотириметрова стіна. Так будувати не можна» - говорить Валерій Подолянко, місцевий юрист.

Не зважаючи на те, що будівництво в природоохоронній зоні заборонено, місцева влада видає дозволи на зведення багатоповерхівок. Зокрема, депутат-ударівець Ніжинської міськради Віталій Кубрак отримав усі документи і зводить комерційне житло (семиповерховий тридцяти квартирний будинок) на відстані 65 метрів від лінії берега, навіть не спитавши думку Громади.

Документи, отримані забудовником порушують ст. 60 Земельного Кодексу України, де написано, що «прибережна захиста лінія ріки встановлюється вздовж берега шириною в 50 метрів. При крутизні схилів понад 3 градуси мінімальна ширина прибережної захисної лінії подвоюється – до 100 метрів».

Мешканці міста говорять, що депутат кілька років тому придбав цю ділянку під сільське господарство і хотів будувати котедж, утім передумав і став зводити багатоквартирний будинок, а це порушення законодавства та земельного кодеку. Жителі Ніжина обурені, що депутати порушують закони.

«Він назвав свою фірму «Творець» та сам уявив себе Творцем, - жартує мешканець ніжина Леонід Сімонов, - справа в тому, що погнавшись за наживою «Творець» будуватиме на кістках. Це будівництво небезпечне не тільки сусідів, а й майбутніх мешканців новобудови. Тут біля річки рухомий грунт та болотистий, а тому будувати високі будинки не можна – це буде аварійна споруда, бомба уповільненої дії!»

Місцеві жителі говорять, що це не перше будівництво депутата Кубрака. Попередній будинок, зведений 5 років тому так і не був введений в експлуатацію – ЖЕК відмовився брати аварійну споруду на баланс.
Також фірма, яка належить родині Кубрака добудовувала спортзал місцевої школи, де використовувала неякісні бувші у вжитку будівельні матеріали. Будівельні роботи проводили з порушенням норм. Зараз стосовно цього ведеться слідство.

Активісти Ніжина, які вийшли на вулицю, вимагають зупинити незаконну забудову та безпрецидентний дерибан землі. Мітингувальники вимагають у місцевої влади захисту інтересів громади, а не фінансових інтересів «депутатів-бізнесменів».

Товмач Валерій Григорович зам голови правління ГО«Обєднання Богдана Хмельницького» : «Місцеві жителі, старожили говорять, що забудова розпочата на місці братської могили, де в часи 2 світової розстрілювали радянських солдат. Тут повинен бути пам’ятник, а не багатоповерховий будинок. Якщо місцева влада не зупинить будівництво, наша громадська організація буде проводити мітинги біля Генеральної Прокуратури, Центрального офісу партії Удар, Адміністрації Президента. Ми робитимемо все, щоб Закон в Україні не порушували.!»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: строительство,Нежин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.