Сучасний гуртожиток або Як вижити у нетрях

07 жовтня 2013, 07:27
Власник сторінки
0
293
Сучасний гуртожиток або Як вижити у нетрях

Сучасний гуртожиток або Як вижити у нетрях

На світлинах - гуртожиток Білоцерківського національного аграрного університету, в який заселили у цьому році першокурсників. Плата за проживання складає 2 500 грн щороку з кожного студента. Ці фотографії зроблені лише на одному з дев’яти поверхів будівлі, але студенти запевняють, що це ще не найгірший варіант. Стан кімнат, дверей, туалету,кухні, душової кімнати(на світлинах - це кам’яний мішок, єдиним джерелом світла в якому є дірка під стелею) порушує права дітей на достойні умови проживання. Заклад, який щороку отримує близько 125 тис грн з кожного поверху гуртожитку не в змозі забезпечити навіть лампочки у місцях загального користування. З дня поселення студентам повідомили, що скрізь треба ходити зі своєю лампочкою: прийшов у туалет, вкрутив, зробив свою справу, викрутив.
На початку року, отримавши від студентів оплату за проживання та навчання, адміністрація гуртожитку та університету не може пробити сміттєпровід та замінити унітаз. Натомість, пані комендантка змушує студентів черпати, перепрошую, лайно, яке залило туалет. Декілька днів студенти були змушені "насолоджуватися" таким станом речей, поки не з’явилися сантехніки, які вирішили проблему просто - за допомогою скочу. В адміністрації гуртожитку студентам порадили придбати новий унітаз за власні кошти замість старого, заявивши, що його покупка та установка – не їх проблема.
Кажуть, не треба рахувати чужі гроші, але невже з мільйону гривень, які гуртожиток отримує щороку від студентів, не знайшлося копійки на ремонт вікон, в яких немає скла, на заміну дверей, які рясніють дірками, на заміну сантехніки та меблів, які знаходяться у такому стані, що навіть соромно на смітник викинути. Ці діти приїхали навчатися, отримувати знання, стати спеціалістами своєї справи, а натомість – змушені виживати в умовах антисанітарії та порушень техніки безпеки, байдужого ставлення керівництва до цих проблем. Програми, яку розгортає Університет на своєму сайті під назвою «Гуртожиток – наш рідний дім» недостатньо для того., щоб ці нетрі перетворилися на домівку. Починати варто не з паперових програм, а з забезпечення елементарних базових умов для життя.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Украина,Права человека,дети,коррупция,молодёжь,Белая Церковь,общежитие,Максим Горячев,Команда Доброты,команда dоброты,Max Goryachev,скажи дякую,kindness team,Белоцерковский аграрный университет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.