Як "регіони" марш збирали

26 жовтня 2013, 12:17
Власник сторінки
0
16
Як  регіони  марш збирали

Як "регіони" марш збирали

Як «регіони» марш збирали…
«Сегодня утром в Киеве на площади Славы столицы стартовал Всеукраинский мемориальный марш, посвященный 69-й годовщине освобождения Украины от фашистских захватчиков»* – рясніють всі Інтернет-видання з самого ранку. М Яким же чином і хто зібрав ті розхвалені 20 000 людей, про які з такою гордістю повідомляють ЗМІ?
Тиждень тому я з подругою, шукаючи підробіток на вихідні, серфила в Інтернеті в пошуках можливих варіантів. Не раз натрапляли на оголошення типу:

26-го ВСТРЕЧАЕМСЯ В 7.45 на м. АРСЕНАЛЬНАЯ возле ПУШКИ
26.10.2013 г. (суббота) - ПРАЗДНИЧНАЯ МАССОВКА!!!
Мероприятие с 9:00 до 12:00.
Оплата: 50 грн.

Або

26.10.13 состоится массовка в Мариинском Парке.
— Продолжительность с 09.00 до 12.00
— Оплата 50 гривен СРАЗУ по окончанию


Намагаючись дізнатись трохи більше про те, що це за масовка та що саме потрібно буде робити, отримували різні відповіді: лише подивитися концерт, присвячений річниці визволення України від фашистів або взяти участь у зйомках кліпу на цю ж тематику. Ми зраділи, що так легко зможемо підзаробити та без вагань записались у список учасників. Сьогодні зранку, як і домовлялися, о восьмій вже були на місці. Звісно, велика кількість людей при вході в метро трішки здивувала, але жодних підозр не викликала. Ми йшли, як нам сказали, на концерт. Людей пошикували в п’ять колон і повели кудись у напрямку парку. Як тільки здалеку завидніли прапори Партії регіонів, закралися сумніви чи дійсно ця масовка – концерт? Навколо товпилися люди в синьому з прапорами Партії регіонів, поміж яких виднівся і національний, з численними гаслами та табличками міст України. Колона була розбита на блоки приблизно по 50 людей, у кожному з яких був свій «поводир», який постійно перераховував кількість, щоб розрахуватися опісля, і власна табличка з назвою міста України. Ми дійсно до останнього вірили, що просто проходимо повз. Але коли першим у нашій колоні почали видавати прапори «регіонів» і сині кепки, ми вирішили просто відійти вбік і прикинутися туристами. Якийсь концерт об 11 на Європейській площі таки відбувся, але учасників «праздничной массовки» не повідомили під якими прапорами його потрібно буде дивитися.
Тому меморіальний марш, присвячений 69-й річниці визволення України від фашистських загарбників, перетворився на звичайнісіньку демонстрацію в підтримку Партії регіонів, учасники якої отримали свою обіцяну платню, а партія «синіх» - вихваляння преси і піар перед виборами 2015.


* http://www.rbc.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.