У Харкові пройшов чемпіонат з воркауту.

26 червня 2017, 04:36
Власник сторінки
0
54
У Харкові пройшов чемпіонат з воркауту.

У змаганнях взяли участь спортсмени з тринадцяти областей України.

У суботу ввечері, 24 червня, безліч глядачів зібралося навколо імпровізованих турніків, встановлених перед входом в ХАТОБ. Тут, в рамках проекту розвитку вуличних культур Street Culture, за підтримки Харківського міського голови Геннадія Адольфовича Кернеса і департаменту у справах сім'ї молоді та спорту Харківської міської ради пройшли відкриті всеукраїнські змагання з воркауту "Ukrainian Workout Battles 2k17" Barstylers. Головним організатором заходу виступила Харківська воркаут- спільнота BARSTYLERS Kharkov.

Близько п'ятнадцяти років тому на Youtube почали з'являтися аматорські відеоролики з особливими тренуваннями на вулиці (англ. Street workout). Деякі з яких називалися гетто-тренування (англ. Ghetto workout), що, можливо, пов'язано з тим, що їх викладали в інтернет афроамериканці, які проживаючи в найбільш неблагополучних районах своїх міст. Деякі ролики викликали великий інтерес у молоді по всьому світу. Таким чином воркаут (вулична гімнастика) поділився на два стиля: Ghetto Workout - виконання елементів за межами майданчика (зупинки, статуї, магазини, транспорт і тд) і Workout - фізичні заняття з виконанням гімнастичних елементів (статичних і динамічних). Згодом у даного захоплення стало з'являтися все більше послідовників в країнах Європи. Так, наприклад, в Польщі відкривається все більше спеціально обладнаних майданчиків, влаштовуються тренування для всіх бажаючих. На певних етапах свого розвитку вулична гімнастика стала настільки популярною, що з даного виду спорту почали проводити регулярні змагання різного рівня, міжнародні фестивалі. Судять такі змагання люди, що довгий час тренувалися на спортивних снарядах і на власному досвіді дізналися, чи складно виконати ту чи іншу вправу, а також, що користуються високим авторитетом серед інших учасників.

Існують різні критерії оцінки виступу: Сила, видовищність, чіткість, кількість елементів в зв'язці, харизма, або статика, динаміка і комбінації. За відносно невеликий час свого існування, воркаут показав себе настільки ефективним видом спорту, що багато його елементів були впроваджені в програми військової підготовки різних країн світу.

Всю видовищність елементів воркауту ви зможете оцінити в фотоальбомі, і відеосюжеті:
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: Спорт,Харків,workout,хатоб
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.